Boštjan Gorenc - Pižama: Njegova zgodba iz pravljične škatle

Boštjan Gorenc - Pižama: Njegova zgodba iz pravljične škatle (foto: Ilona Penzeš) Ilona Penzeš
Vir: Story
15. 12. 2017

Boštjan je priljubljen tako med starejšimi kot mladimi, saj nasmeji tako s stand-up nastopi kot navdušuje otroke s knjigami.

Te so med mladimi postale kar obvezno čtivo, najmlajše pa navdušuje s pravljicami, ki še bolj zaživijo, ko jih pove v živo. Eni od njegovih pravljic smo prisluhnili tudi mi, ko je s podjetjem A1 predstavljal nadaljevanje večkrat nagrajenega projekta Lahkonočnic, zvočnih pravljic, katerih posebnost je, da povezuje vse generacije. Projekt prav tako ustvarjalno spodbuja pisatelje in ilustratorje, ki so se vživeli v projekt, ki je z decembrom dobil še praznično preobleko. Ustvarili so 31 novih zvočnih pravljic, tem pa so življenje vdahnili novi obrazi starejših občanov, ki pravijo, da s projektom rastejo in se na novo učijo.

Projektu se je pridružila tudi Čarobna škatla z zanimivimi predmeti, ki bodo pomagali pri iskanju navdiha za ustvarjanje pravljic. "Rad bi, da zvočne pravljice starši predvajajo otrokom, jih skupaj poslušajo in se po predvajani pravljici z otroki pogovorijo. Pogovor je ključen trenutek pri sprejemanju pravljic. Ko jo prebereš, se z otrokom tudi pogovoriš, saj mu tako pomagaš ponotranjiti sporočilo pravljice. Prav tako pa razvije mladega bralca in mlado osebnost," pojasni velik pomen pravljic Boštjan Gorenc - Pižama.

Foto: Ilona Penzeš

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 50/2017

Story 50/2017, od 07. 12. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri