Boštjan Romih iskreno o partnerstvu: Umetnost je biti strpen!

5. 7. 2017 | Vir: Lady
Deli
Boštjan Romih iskreno o partnerstvu: Umetnost je biti strpen! (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Danes se partnerski odnosi žal hitro ohlajajo in v družinah manjka pogovorov, s katerimi bi reševali morebitne vzpone in padce.

Tega se zaveda tudi Boštjan Romih.

"Na misel mi pride strašno popularna beseda, s katero opletamo na mnogoterih področjih: strpnost. Ampak kaj to zares pomeni? Če si strpen, pomeni, da si pripravljen tudi malo potrpeti, mar ne? Malo stisniti zobe. Pogoltniti kakšno neprijetnost. Ne zagnati sirene vsakič, ko te kaj zmoti. Strpnost pomeni, da boš vložil nekaj truda. Ne zgodi se sama po sebi kot nekaj prijetnega, ko daješ vse štiri od sebe. Strpen si takrat, ko bi zverinica v tebi rada pokazala zobe, ti pa napneš mišice in jo ukrotiš. Saj ne, da to obvladam, kot sem zdajle pameten, ampak v takem razmišljanju vidim kar dober recept za ohranjanje odnosov, kakršnihkoli," pove Boštjan.

"Z zvezo nekaj dobiš, nekaj izgubiš. Kakšna žrtev je neizogibna, fino pa je, če te omejitve ne vidiš kot nekaj zelo motečega. Če si iskren s sabo in se spoštuješ, lahko ugotoviš, do kje se boš prilagajal in – še pomembneje – boš to tudi znal povedati."

MIMA