Boštjan Romih je za Miklavža dobil eno izmed najlepših daril

Boštjan ne skriva, da je ena najbolj rednih gledalk Ambientov prav njegova žena Lara, ki je priznana arhitektka. Po vsaki oddaji z veseljem pokomentirata prispevke. (foto: Mateja Jurdovič Potočnik) Mateja Jurdovič Potočnik
6. 12. 2019

Slovenija spada med redke države, kjer darila nosijo kar dobri trije dobri možje. V noči na 6. december nas najprej obišče Miklavž ... in tega večera se še kako dobro spominja voditelj oddaje Ambienti, Boštjan Romih.

In katero darilo od Miklavža si je priljubljeni voditelj najbolj zapomnil? "Eno najlepših daril, ki mi jih je kot otroku prinesel Miklavž, so bile smuči, čisto nove elanke! Oči so mi skoraj padle iz jamic, ko sem jih zagledal. Čeprav je bilo tisti večer prepozno za smučanje, sem kar v dnevni sobi obul pancarje, si nataknil smuči in nato na domači preprogi z zaprtimi očmi švigal po zasneženih poljanah," se dogodkov spominja Boštjan Romih, ki pa se spomni tudi parkeljnov.

"Ker smo živei nekoliko stran od vasi, so parkeljni redko zmogli pot do nas. Še dobro, kajti v tistem času zgodbe o njihovih pohodih niso bile najbolj vzpodbudne. Razboriti mladci, ki so se preoblekli v peklenščke, so se navadno napili, šli čez mejo pri strašenju, se zravsali med sabo... vem, da sem nek miklavžev večer ves čas v roki držal železno palico, če bi bilo treba poskrbeti za svojo varnost. (smeh) Še dobro, da so takrat samo porožljali po vratih in šli naprej," je strnil Romih.