Boštjan Romih misli, da je kar romantik

12. 11. 2017 | Vir: Story
Deli
Boštjan Romih misli, da je kar romantik (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Ko je Boštjan Romih pred več kot 20 leti prvič stopil pred radijski mikrofon, si zagotovo ni predstavljal, kam vse ga bo vodila pot. Vsekakor pa je bila ta njegova medijska pot polna zanimivih in nepozabnih dogodivščin, saj je okusil tako narodno-zabavne vode kot tudi poročne odre. Le kviz Lepo je biti Milijonar ga je srečal nekoliko prezgodaj. Vsaj tako pravi radijski in televizijski voditelj, ki danes zelo rad uživa v predajanju znanja drugim.

Ni skrivnost, da ga ima kamera rada ter da bi ga imele slovenske mame še rajši za zeta. A Boštjan Romih je že oddan in predan očka trem otrokom. Ravno očetovska vloga ga zaznamuje tudi v muzikalu Moje pesmi, moje sanje, kjer je obul čevlje zavednega Avstrijca, stotnika von Trappa. Pa ima Boštjan v sebi kaj vojaškega poveljnika? Poglejmo, kaj pravi simpatični voditelj, ki nam je med drugim zaupal, kako mu pri štiridesetih uspeva ohraniti mladosten videz.

Story: Zdi se, da ste trenutno precej zaposleni. Kaj vas zadnje čase najbolj okupira?

Trenutno je vroč festival Ql talent, ki ga vodim. Na odrih po Sloveniji izjemne glasove kažejo številni mladi pevski talenti in počasi se bližamo velikemu finalu. Druga glavna okupacija je jesenska turneja muzikala Moje pesmi, moje sanje. Nedeljska oddaja Zajtrk z zvezdami na Radiu 1 je stalnica že nekaj let, vodim prireditve, vmes pa prenavljam program za tečaje javnega nastopanja.

Story: Omenili ste muzikal Moje pesmi, moje sanje. Katera pa je vaša najljubša pesem?

Najbolj se mi naježi koža ob songu Climb every mountain, Vzpni se čez gore. Tako Irena Yebuah Tiran kot Zala Hodnik, ki v alternacijah nastopata v vlogi matere prednice in v muzikalu zapojeta to pesem, sta preprosto čudoviti. To je del, ko se vsi nastopajoči v zaodrju nagnetemo skupaj, kot kakšni svizci iztegujemo vratove, da bi čim bolje videli na oder in doživeli to čudežno ter spodbudno pesem.

Story: Glede na to, da ste predan očka trem otrokom in pozoren mož, ali je v vas kaj stotnika von Trappa, ki ga sicer igrate v muzikalu?

Morda čedalje več! (smeh) Na začetku mi je bilo ravno to najtežje - najti vojaškega poveljnika v sebi, nekoga, ki te skrajno simpatične in nadarjene otroke vsako jutro brez milosti postroji v ravno vrsto in verjame, da je za otroke korakanje boljša telovadba kot plezanje po drevesih in skakanje za žogo. Ampak čedalje bolje mi gre - strašno zanimivo mi je opazovati, kako se naše vloge in odnosi pilijo, dobivajo nove odtenke ... Mislim, da sem se malo zatreskal v igro, super delo na sebi je med drugim.

Story: Vas je očetovstvo spremenilo?

No, seveda, saj vsakega zaznamuje. Predvsem mi je zanimivo, kako otroci vpijajo vase vse tvoje vedenje in besede predvsem takrat, ko misliš, da ne vzgajaš. Presneto dobro zaznajo, kdaj preklopiš na 'program vzgojitelja', in takrat te jemljejo z rezervo. Neizprosni so kot ogledalo. Včasih ne vem, kdo se bolj uči od koga.

Boštjan Romih: “Mislim, da sem kar romantik”

Story: Se je tudi pri vas morda na takšen način kot v omenjenem muzikalu rodila ljubezen in pozneje poroka ali pa je bila povsem drugačna zgodba?

Neka vzporednica pa morda celo je - tudi pri nama z Laro je imela prste vmes glasba! Spoznala sva se v pevskem zboru, torej sva v osnovi delila ljubezen do petja, glasbe ...

Story: Ste sicer romantik po duši? S čim se najraje pocrkljate?

Mislim, da sem kar romantik, ja. Če želim pocrkljati najdražjo, ji bom pripravil dobro kosilo ali večerjo. Ko jo želim presenetiti, se na vse pretege potrudim, da bo presenečenje res nekaj, kar jo bo zadelo kot strela z jasnega, napisal sem ji že kakšno pesem. Saj ne, da imam to ves čas pred očmi, ampak rad dajem, rad imam rad.

Story: Ko ste sicer prosti in ste z družino, kam se najraje odpravite?

Za nosom! Najboljše so dogodivščine, ki so prišle z danes na jutri. Ajde, pejmo nekam, bomo sproti dorekli, kam točno. Najraje v naravo, ki je eno samo veliko igrišče za mlade in stare. To filozofijo zelo rad na glas širim - da so najboljša doživetja velikokrat za prvim vogalom. Samo zadnjo plat je treba dvigniti, morda kdaj sproti povprašati za nasvet strica Googla, sicer pa odkrivati še neodkrito.

Story: Kako se po napornih dneh sproščate? Morda z meditacijo ali imate kakšen drug pristop?

Imam neko srečo, da na splošno nisem napet človek. Nekako znam odložiti bremena. Precej pozorno spremljam svoje misli, svoja čustvena stanja, jih poskušam čim bolj jasno prepoznati in biti iskren do sebe. Tudi zvečer ne kvačkam po glavi, kaj vse je bilo, kaj še bo, kaj bi moral- ampak - trkam - hitro zaspim. Enostavno pustim, da misli pridejo in grejo. Veliko mi pomeni gibanje, svež zrak in narava mi vedno dobro deneta.

Story: Seveda ob tem ne moremo mimo vašega mladostnega videza. V čem je skrivnost? So to čudežne kreme, način življenja ali kakšen skriti adut?

Mogoče je skrivnost v tem, da v glavi pač še nisem odrastel! (smeh) Ne vem, gotovo je genetika na delu, zdi pa se mi, da bi si naredil medvedjo uslugo, če bi se preveč zapustil, si nabral preveč kilogramov, ponočeval ali se preobremenil z delom. Športno sem precej aktiven, želim obdržati neko solidno kondicijo. Nekaj k mladostnemu videzu prispeva tudi garderoba, ki sem jo zadnja leta precej prevetril, mogoče nekaj naredi tudi pričeska ... In družim se večinoma z mlajšimi ljudmi - po letih ali po duhu.

Boštjan Romih: “Mislim, da sem kar romantik”

Story: Kaj pa postava, tudi tukaj vse 'štima' brez čarobnih napitkov ... Se potite v fitnesu ali prisegate na zdrav način življenja?

Uf, čarobnih napitkov pa res ne, prosim. Ker je diktatura lepega in privlačnega videza še vedno v vzpenjanju, mi ni prav nič všeč, kako vse si človek pomaga do lepše embalaže. Tudi fitnesi mi ne dišijo, lahko razumete tudi dobesedno. Moje mnenje je, da je človek sam sebi najboljša utež. Pri svojih športih želim doseči gibkost, usklajenost gibov, spretnost, dobro koordinacijo, odzivnost, igrivost, vzdržljivost in predvsem boljše zdravje in počutje.

Story: Katera je vaša šibka točka?

Uživam v hrani. Če bi se tukaj snel z vajeti, bi hitro nabral kilograme. Tako vsake toliko preverim na tehtnici, kje so naše ladje, in če odplujejo predaleč, jim javim, naj se vrnejo.

Story: Nazadnje smo vas na televiziji gledali v šovu Hipnoza ter še prej v mnogo oddajah. Pogrešate televizijske čase? Katero oddajo bi si morda znova želeli voditi?

Velikokrat sem rekel, da me je kviz Lepo je biti milijonar srečal prezgodaj. Saj sem imel jajca, da sem se takrat spopadel s tako velikim izzivom, ampak roko na srce, tak format zahteva zrelejšo osebo in danes bi bil predvsem veliko bolj sproščen.

Story: Kje se v povezavi z delom vidite v prihodnosti? Na televiziji ali kje drugje?

Vidim se na televiziji - ali kje drugje. (smeh) Vendar v primeru televizije nikakor ne nujno pred kamero. Nabral sem si kar nekaj znanja ter izkušenj in mislim, da bi znal dobro soustvarjati program, najti nove dobre obraze in dobre vsebine. Prav tako zelo uživam v predajanju znanja drugim, v opogumljanju, aktiviranju ... Karkoli bom že počel, vem, da mi bo pri tem pomagala ena lastnost - sem radodaren in znam se veseliti tudi uspeha drugih.

Story: Bliža se najlepši čas v letu. Kdaj ponavadi okrasite hišo ter kdo je pri tem najbolj aktiven?

Že na začetku decembra iz kleti zvlečemo vse škatle z okraski in si z njimi osvetlimo vso hišo. December vedno mine, preden se dvakrat dobro ozrem naokoli, zato raje pohitimo in si ga čim prej naredimo čarobnega.

Story: Morda že veste, kje boste silvestrovali?

Spet na sanjski lokaciji - doma! Zadnjih nekaj let k nam pridejo prijatelji iz Italije, s katerimi nas druži ljubezen do česa res dobrega na krožniku in v kozarcu, zvečer v širši družbi naredimo sprehod z baklami globoko po okoliških gozdovih in travnikih ... Najlepše je, če je sneg do kolen! Ob polnoči občudujemo soseda, ki ima vsako leto bogatejši ognjemet, in nato se smejimo, plešemo, pojemo, govorimo neumnosti in nam je vseeno, koliko smo stari. (smeh)

Besedilo: Igor Zaplatil // Foto: Goran Antley, Igor Zaplatil, Aleksandra Saša Prelesnik

Nova Story že v prodaji

Story 45/2017

Story 45/2017, od 02. 11. 2017