Knjiga Puberzver o najstniških popadkih

17. 8. 2018 | Vir: Story
Deli
Knjiga Puberzver o najstniških popadkih (foto: GORAN ANTLEY )
GORAN ANTLEY

Vsi trije vpleteni v predstavitev knjige založbe Vida Puberzver, Prigode iz družinskega življenja novinarja Jana Weilera - Valentina Smej Novak, Gordana Goga Sredojević in Boštjan Romih - se že veselo srečujejo s težavami svojih odraščajočih otrok in jim tudi pomagajo, da vstopajo v svet odraslih. Receptov za blaženje pubertetniških težav ni, a kakšna izkušnja več s prehojene poti zagotovo ni odveč.

Knjiga Puberzver v izdaji založbe Vida je pravzaprav zbirka kolumn nemškega novinarja Jana Weilerja, napisanih na podlagi lastnih izkušenj, v kateri se avtor brez moraliziranja in s humorne plati dotika družinskega življenja z najstniško hčerko, kar je bralcem očitno bilo blizu, in so na podlagi zapisanih 'pubertetniških prigod' posneli tudi serijo in film. Čar knjige Puberzver, Prigode iz družinskega življenja, ki je doživela 23 ponatisov, so zbrani občutki in dogodivščine iz življenja z razvijajočo se Puberzverjo ter življenjske zgodbe, ki so zapisane brez dlake na jeziku in bralcu prinašajo občutek, da ni sam.

Boštjan Romih je tudi delil svoje simpatične izkušnje z najstniki. Je oče treh otrok, Rose, Dana in Lile, pri najstarejši hčerki Rosi pri njenih 14 letih že opaža najstniške 'popadke'. Začelo se je s čustvenimi vzponi in padci, ko se razpoloženja menjajo zelo hitro, hoče tudi dišati, tako da se skupaj z njo iz kopalnice in njene sobe vijejo oblaki parfumov in dišav. Seveda ni vse tako črno, saj je Rosa zelo vestna. Trenira namreč ples in štirikrat na teden obiskuje naporne treninge.

Besedilo: Suzana Golubov // Fotografije: Goran Antley

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač

Nova Story že v prodaji

Story 17/2018

Story 17/2018, od 02. 08. 2018