Boštjan Trstenjak: “Restavracija je življenje”

4. 12. 2009 | Vir: Story
Deli
“Vedno sem si želel, da bi bil Cubo ‘casual’, zato mislim, da se ljudje tudi radi vračajo. Nikoli nisem želel, da bi bil prestižen, pa tudi če pri nas prodajamo konjak za 290 evrov.”

O Boštjanu Trstenjaku smo v reviji Story nazadnje pisali pred približno letom dni. Od takrat je njegova restavracija Cubo med ljubitelji odlične jedače in pijače postala še bolj priljubljena, izdal pa je tudi že drugo knjigo CUBO Doma.

Boštjan pravi, da je knjiga CUBO Doma nadaljevanje prve CUBO Sladice, ki je prejela nagrado organizacije Gourmand Cookbook Awards za najboljšo knjigo sladic na svetu. V najnovejši knjigi so se ustvarjalci odločili predstaviti hrano restavracije Cubo, kjer so razkrili vse najbolj zaželjene recepte.

Na očitke, da bo zaradi razkritja receptov izgubil goste, Boštjan odgovarja: “Cubo ne skriva svojih receptov in se ne boji, ampak želi svojim gostom pomagati, da tudi doma ‘pripravijo’ Cubo. Ne skrbi me, da zaradi tega gostje ne bi več zahajali k nam. Cubo smo ljudje, ki tukaj delamo, in ta ambient, ki naju obkroža,” pojasnjuje svojo odločitev.

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču