Boštjanu Čukurju (6Pack Čukur) in Niki se je pridružila deklica Flora

Boštjanu Čukurju (6Pack Čukur) in Niki se je pridružila deklica Flora (foto: Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production) Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production
Vir: Story
22. 11. 2018

Glasbenik 6Pack Čukur se počasi navaja na to, da se bodo stvari s prihodom dojenčka postavile na glavo. 

Začelo se je že s prezgodnjim porodom, ki je mirno sobotno popoldne postavil na glavo. Pet tednov prehitro se je njuna deklica odločila, da je dovolj in da bo prišla na svet!

Story: Nika in Boštjan, imela sta precej načrtov, ki pa so se s prihodom Flore postavili na glavo. Kar nekaj tednov prehitro?

Boštjan: Res je! (smeh) Že naju je naučila, da bo naše življenje malenkost bolj nepredvidljivo.

Nika: Prijateljica, ki je imela podobno izkušnjo, mi je pred dvema dnevoma pripovedovala, da se ji je zgodilo podobno in da pri takšnih stvareh res ne moreš ravno računati na točen datum. (smeh) Tudi midva sva imela še precej načrtov, saj je pet tednov do roka poroda bilo res še daleč.

Story: Kako je potekal porod?

Nika: Vse se je začelo zelo mirno, na klasično sobotno jutro, ki se pri nas doma, ker ima Čuki po navadi v petek nastope, začne bolj pozno. Zajtrkovala sva, in ker me je malo ‘ščipalo’ v trebuhu, sva se odločila, da se odpraviva na sprehod s psi, da se malo razgibam. Po prihodu domov ni bilo veliko bolje, zato sva se odločila, da pred kosilom odhitiva še do UKC Maribor. Ko te spremljajo, ti namreč povedo, da je v takšnih primerih bolje priti na kontrolo in CTG. Pri pregledu so ugotovili, da sem že dobrih sedem centimetrov odprta, in me pospremili naravnost v porodno sobo. Po tam je vse skupaj potekalo zelo hitro. V uri in pol s pomočjo res odlične ekipe in prisotnostjo očka Čukija je na svet prijokala Flora.

Story: Kako je potekala vaša nosečnost?

Nika: Prvo trimesečje sem občutila brez velikih težav, nekaj klasičnih tegob, kot so vnetja in povišan sladkor, ampak brez večjih slabosti. K sreči je bil začetek pomladi, kot nalašč za sprehode po naravi in druženja ob prvih sončnih žarkih na kavicah s prijatelji, talo da sem res uživala.Story: Pravijo, da se nosečkam rad poveča apetit. Kakšni okusi ne pašejo, druge kombinacije dišijo. Ste opazili morda kaj od tega?

Nika: Mislim, da je to s pretiravanjem hrane v nosečnosti mit. (smeh) Veliko žensk se v življenju strada in potem se, po domače, v nosečnosti sprostijo, ker menda jejo za dva. Pri meni tega ni bilo, saj že na splošno rada uživam v dobri hrani, in tudi v nosečnosti ni bilo velikih razlik. Še vedno sem se prehranjevala zdravo, veliko dobre zelenjave in sadja pa polnozrnati izdelki in poleti veliko rib.

Story: Nosečke preplavijo tudi različne hormonske in druge spremembe. So se kaj poigrale tudi pri vas?

Nika: Hormonskih sprememb ravno ni bilo, so pa bile spremembe v telesu. Kot nekdanja športnica, ki v svojem telesu živi že skoraj 40 let, menim, da ga dobro poznam. (smeh) Ampak v nosečnosti me je nekajkrat presenetilo. Sploh to z lulanjem je hecna zadeva. Po navadi smo punce vajene, da malo potrpimo, ampak zdaj ni bilo tako. Ko moraš, moraš, in to tisto sekundo. (smeh)

Story: Komu sta najprej zaupala, da bosta dobila dojenčka?

Boštjan: Z Niko sva test naredila skupaj, potem sva se nekaj dni čudila in muzala in veselila sama. Ob pravi priložnosti pa zaupala prijateljem, ki sva jih zbrala na večerji. Bil je popoln večer.

Story: S kom sta se največ pogovarjala in kdo vama je dal največ nasvetov?

Nika: Največ se pogovarjam s prijateljicami, tudi v skupini, ki jo imamo narejeno na viberju. Včasih jim vržem kakšno vprašanje in čakam reakcije. Med moje prijateljice namreč spadajo zaprisežene mame, ki imajo pet otrok, in profesionalne športnice, ki o otrocih še ne razmišljajo, zato so njihovi nasveti res različni, in smeh med pogovori dosega stopnjo solz.

Story: Kako sta se pripravljala na prihod dojenčka?

Boštjan: Sobica je pobarvana, posteljnina preoblečena, za vse oblekice in pripomočke so poskrbele Nikine prijateljice na znamenitem ‘baby showerju’, ki je bil v stilu, kot se ga od Nikinih prijateljic pričakuje. Saj veste, ženske zadeve. (smeh)Story: Kako je potekal porod?

Nika: Rodila sem v UKC Maribor 20. oktobra ob 15.25. Porod je potekal brez zapletov, ekipa UKC Maribor je res vrhunska. Ginekologinja porodničarka in zdravnica leta Maja Lampelj z ekipo, babica Sara, vsi visoko usposobljeni ljudje, brez katerih si ne znam predstavljati, da bi teklo tako gladko. Na tem mestu se želim tudi globoko zahvaliti celotni ekipi tako na porodnem oddelku kot porodnišnici in jim izreči globoko spoštovanje za delo, ki ga opravljajo.

Story: Kaj pa očka? Boštjan, najprej niste mislili biti zraven na porodu?

Nika: Čuki je bil ves čas zraven, čeprav sva bila dogovorjena, da gre ven, če bo zanj prehudo, saj nisem ena od tistih, ki vztraja, da mora biti oče zraven do konca. Vendar je porod potekal brez zapletov in po njegovih besedah je bilo lepo.

Boštjan: Res je bilo top!

Story: Kaj pa delo? Glede na raznovrstnost dela, ki ga opravljate v svoji agenciji, kako bo s tem med porodniškim dopustom?

Nika: Glede na naravo našega dela verjetno prave porodniške ne bo. (smeh)

Story: Česa se najbolj veselita?

Boštjan: Najbolj se veseliva skupnih trenutkov, ko nam bo vse steklo. Po domače povedano, ko bo Flora dovolj velika, da lahko gremo na izlet in sprehod pa na morje, pa vse radosti majhne družinice, ki nas čakajo.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Luka Švigelj in Iris Brglez za Sviglo Production

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 24/2018

Story 24/2018, od 08. 11. 2018