Božidar Wolfand Wolf se po 27 letih vrača na glasbene odre

8. 11. 2019
Deli
Božidar Wolfand Wolf se po 27 letih vrača na glasbene odre (foto: Promo foto)
Promo foto

Božidar Wolfand Wolf je eden izmed najboljših in nekoč najpopularnejših pevcev slovenske zabavne glasbe. Leta 1992 se je odselil na Florido, letos pa se je odločil, da se vrne na domače glasbene odre.

Če se za trenutek še ozremo v leto 1993, je takrat izdal zadnji album Do pekla in nazaj, vendar ga zaradi življenja v ZDA ni promoviral. Na omenjenem albumu se na prvem mestu nahaja pesem Zasavski zvonovi - posvečena očetu, ki je umrl istega leta, ko se je
odselil v ZDA. Pesem je vesela, saj oče Edi (ki je igral kitaro in kontrabas z očetom Ota Pestnerja) ni želel, da so ljudje ob njegovem spominu žalostni. Pesem Zasavski zvonovi je Wolfu ena najljubših, kar jih je kdaj posnel.

Božidar Wolfand Wolf bo 1. decembra nastopil v Lenartu na koncertnem snemanju Moč glasbe nas združuje. Prav tako bo na omenjeni prireditvi po 35-ih letih nastopil s skupino Rendez-Vous. To bo to, kot smo izvedeli, njihov edini nastop.

Spomnimo. Legendarno skupino Rendez-Vous je leta 1983 po razpadu skupine Hazard ustanovil bobnar Miro Čekeliš. K sodelovanju je povabil Wolfa in kmalu po ustanovitvi benda so pod pokroviteljstvom Đorđe Novkovića, leta 1984 nastopili na Jugoviziji v Skopju s pesmijo »Oh ne, Cherie«, kjer so veljali za favorite, da nastopijo na Evroviziji, vendar so na koncu končali na tretjem mestu. Pesem pa je ena redkih pesmi v slovenskem jeziku, ki je postala velika uspešnica po vsej bivši državi. Takratna sestava skupine je bila Božidar Wolfand Wolf (vokal, kitara), Goran Šarac (klaviature), Miro
Čekeliš (bobni), kmalu pa se je pridružil še Željko Mevželj (bas kitara). Najbolj znane uspešnice so bile »Oh ne, Cherie«, »Prvi Rendez-Vous« in »Goodbye, Michelle«, ki je bila takrat razglašena za hit poletja. Po velikanskem uspehu je sledila dolga in naporna turneja po Sloveniji, včasih tudi s tremi koncerti na dan. Veliko je bilo tudi koncentriranja in sodelovanja na raznih prireditvah po Jugoslaviji, ki so jih spremljali mnogi televizijski nastopi ter snemanja videospotov, čeprav so v tistih časih videospoti
predstavljali le majhen del televizijskega programa. Skupina je snemala pesmi v slovenskem, srbohrvaškem in angleškem jeziku. V tem obdobju so izdali en album, ki je bil prodan v platinasti nakladi (več kot 100.000 prodanih izvodov) ter tri male plošče, od tega je eno v angleščini izdala švicarska založba Gold Records. Imeli so tudi pogodbo z znano nemško založbo Ariola Music, vendar je projekt padel v vodo. Po letu in pol sodelovanja je na začetku leta 1985 Wolf zapustil skupino.

V svoji glasbeni karieri je Wolf nanizal vrsto uspešnic (Koliko solz, Angel varuh, Moja mala princeza, Ne bo me bolelo, Ne laži, Nikoli več zaljubil se ne bom, Priznaj …) ter pisal za druge izvajalce pop in zabavne glasbe.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk