BQL: Za božič se bosta sladkala z najboljšo pogačo na severni obli!

BQL: Za božič se bosta sladkala z najboljšo pogačo na severni obli! (foto: Raay Music) Raay Music
Vir: Story
24. 12. 2017

Misli priljubljenega dua BQL v prazničnih dneh ne bodo osredotočene zgolj na veselo praznovanje ali darila pod smrečico. Anej in Rok Piletič namreč nestrpno pričakujeta silvestrovo, in sicer predvsem zaradi izida nove pesmi Zimska, ki bo izšla ob polnoči, tako da bodo njuni oboževalci v novo leto vstopili z novim hitom v ušesih.

Takoj po novem letu bo luč sveta ugledal novi singel Zimska, ki ga bosta na trg poslala fanta iz dua BQL. Spot sta posnela v objemu zimske pravljice, ob izidu pa namigujeta, da bi bila lahko prav prva pesem novega leta njuna daleč najljubša.

"Že prvič, ko sva jo slišala, sva se v trenutku zavedala, da je to to. Na snemanjih spotov slišiš neko pesem 3.992.348-krat, zato jo imaš potem za nekaj dni kar malo poln 'kufer'. Zimska pa je prva pesem, ki se je nisva naveličala niti po snemanju spota, kar je lahko morda tudi kazalnik, da gre za najin prvi 'evergrinček'," je navdušenje z nami delil Rok in ob tem priznal, da vse le ni potekalo brez težav: "Največji problem snemanja spotov pozimi je svetloba. Sonce je na nebu približno 30 sekund, potem pa je že tema. To je bila seveda tudi največja težava pri snemanju Zimske. Prav tako pa pri pesmi z naslovom Zimska pričakuješ, da bo v spotu veliko snega ... Ampak o kakšnem snegu ni bilo na lokaciji ne duha ne sluha. Ironično je, da je eden izmed statistov komaj prigazil do lokacije, ker je bilo na poti toliko snega. Kakorkoli, snemanje spota za Zimsko je bilo nekaj najbolj zabavnega, kar sva kdaj snemala, in to boste videli tudi v spotu, saj je v njem vsak nasmeh iskren."

Še pred tem fanta, za katerima vzdihuje marsikatera slovenska mladenka, čakajo prazniki, med katerimi se povsem posvetita najbližjim. Ker sicer zaradi dela veliko potujeta po Sloveniji, praznike, ki jih lahko preživita z domačimi, še toliko bolj cenita.

"Po družinski tradiciji se vsi skupaj dobimo pri nas in imamo večerjo. Ja, veva, nič posebnega, dokler babica na mizo ne prinese najboljše pogače na severni polobli. Midva ji rečeva kar BOGača," z nasmehom na ustnicah pove Anej, ki ga je sicer pred prazniki v posteljo položila kratka viroza.

In kaj letos pripravljata svojim najbližjim? "Glede na to, da bo verjetno vsa družina prebrala to izdajo Storyja, tega tukaj ne bova izdala," nasmejano pove Rok in potem nekoliko tišje pripomni: "Pst ... Nimava še ničesar pripravljenega, šment, hvala, da ste naju spomnili!" Zato pa imata drug za drugega prav posebne, šaljive darove. Medtem ko bo Anej do vrha napolnil rezervoar za bencin v avtu, pa ga bo Rok razveselil nekoliko drugače. "Aneju bom odstopil svoj kos BOGače," pove glasbenik, kar kaže na to, da je pogača njune babice resnično nekaj posebnega, ob čemer si fanta oblizujeta prste.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Raay Music

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story52/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 52/2017

Story 52/2017, od 21. 12. 2017