Brad Pitt in Angelina Jolie: Ločitev, ki je šokirala svet

Brad Pitt in Angelina Jolie: Ločitev, ki je šokirala svet (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 10. 2016

Zdelo se je, da je ljubezen Brada Pitta in Angeline Jolie večna, saj sta na zunaj delovala tako skladno in zaljubljeno. A čeprav sta večkrat priznala, da v resnici včasih drug drugega spravljata ob pamet ter da se tako kot vsi drugi pari tudi sama spopadata s težavami, nas je novica o tem, da se ločujeta, vseeno presenetila. Kaj je šlo v njunem razmerju tako zelo narobe, da je zvezdnica na vrat na nos vložila ločitvene papirje? To smo poskušali izbrskati tudi mi ...

Ko sta se Brad Pitt (52) in Angelina Jolie (41) leta 2003 spoznala na snemanju filma Mr. & Mrs. Smith, se ni nič kaj zdelo, da bosta nekoč par. Kot je igralka leta 2006 izdala reviji People, je bila takrat zelo zadovoljna kot samska mamica sinu Maddoxu, Brad pa se ji je tudi zdel zelo srečen v svojem zakonu z igralko Jennifer Aniston. A snemanje filma ju je zbližalo in igralka je priznala, da je kar naenkrat komaj čakala, da se bosta videla in delala skupaj. Vseeno sta si šele po koncu snemanja priznala, da si pomenita več, kot sta sprva mislila, da si. Kljub temu se nista takoj spustila v razmerje, temveč sta bila sprva le dobra prijatelja, šele po Bradovi ločitvi leta 2005 naj bi tudi postala par.

V dvanajstih letih, kolikor sta skupaj, se jima je pridružilo tudi kar pet otrok – leta 2005 sta v Etiopiji posvojila Zaharo Marley, leta 2006 se jima je rodil prvi biološki otrok, hčerka Shiloh Nouvel, leta 2007 sta v Vietnamu posvojila Paxa Thiena, leta 2008 pa sta se jima rodila še dva biološka otroka, dvojčka Knox Leon in Vivienne Marcheline. Čeprav sta dolgo časa odlašala s poroko, saj sta bila oba predhodno že poročena in sta menila, da to ni nekaj, kar ljudi tudi obdrži skupaj, sta se na koncu vseeno odločila za ta usodni korak. Poročila sta se 23. avgusta 2014 na romantičnem obredu v Franciji, ki so mu prisostvovali le družina, prijatelji in seveda njuni otroci. Zdelo se je, da je to to pravo ter da bosta ostala skupaj za vedno. A očitno to le ni tako. Angelina in Brad vsekakor nista bila popoln par, česar tudi nikoli nista trdila. Igralka je v intervjujih večkrat poudarila, da sta z Bradom popolnoma običajen par, ki se spopada s težavami tako kot vsi drugi. A dolgo časa se je zdelo, da znata težave tudi rešiti. No, očitno smo se zmotili. Angelina je namreč

19. septembra letos vložila ločitvene papirje, v katerih je navedla, da se želi od svojega moža zaradi 'nepremostljivih razlik' ločiti.

Kdo je kriv?

Seveda se odločitev za ločitev Angelini ni porodila kar čez noč, ampak je bila le pika na i težavam, ki naj bi jih par imel že več let. Kot kaže, naj bi se igralca veliko prepirala, razlogov za to pa naj bi imela zelo veliko – od različnih pogledov na politiko do Bradovega pretiranega uživanja alkohola in celo marihuane.

Nadalje naj bi tudi ne imela istih pogledov na vzgojo otrok. Brad je kot zagovornik tradicionalnih metod menil, da otroci potrebujejo jasno začrtane okvire, redno šolanje ter ustaljene urnike. Medtem ko je bil Angelinin pristop bolj svoboden in zato otrokom ni postavljala nobenih omejitev.

A to naj še ne bi bilo tisto, kar je igralko privedlo do tega, da se je odločila za ločitev. Mediji so kot razlog za ločitev najprej navedli dejstvo, da naj bi se Brad zapletel s soigralko v filmu Allied, Marion Cotillard, ki je govorice takoj zanikala in jih označila kot neutemeljene ter neumne. Dodala je tudi, da je že vse od leta 2007 v razmerju z igralcem Guillaumom Canetom, s katerim imata sina Marcela, v kratkem pa da pričakujeta že svojega drugega otroka. Kmalu zatem je na dan prišel, kot kaže, pravi razlog za ločitev – incident na letalu med letom iz Francije v Los Angeles, med katerim naj bi Brad verbalno in fizično obračunal s sinom Maddoxom (15). S posnetkov, ki so kasneje prišli na dan, je razvidno, da igralec na fanta kriči, ni pa videti, da bi ga tudi fizično napadel. Sicer ni znano, kaj naj bi sploh bil povod za incident, kot tudi ni znano, ali je bil igralec v tem času res pod vplivom opojnih substanc. Sicer pa, kot pravijo dobro obveščeni, naj Brad v preteklosti nikoli ne bi bil nasilen do otrok. Tako da gre, kot kaže, za osamljen primer. Vseeno je igralca takoj pod drobnogled vzel FBI, ki ni našel nobenih resnejših dokazov, da bi primer lahko nadaljevali, zato je velika verjetnost, da bodo postopek tukaj tudi zaključili.

Ločitev Brada spravila v obup

Angelina naj bi Bradu že večkrat grozila z ločitvijo, a to, da je mislila resno, si igralec naj ne bi nikoli mislil. O tem, da bo vložila ločitvene papirje, ga je tudi obvestila tik pred tem, ko je to tudi res storila. Takoj za tem naj bi se skupaj z otroki tudi preselila v hišo, ki naj bi jo pred tem na skrivaj najela, Bradovo telefonsko številko pa naj bi blokirala, zato je ta ne more priklicati. Kot poročajo mediji, naj bi bil igralec vse od takrat čisto iz sebe in naj bi ves čas jokal, tudi zato ker nima stika z otroki. Kmalu po objavi novice o ločitvi je v javnost tudi sam poslal izjavo, da ga je vse skupaj zelo užalostilo, a da mu je trenutno najpomembneje dobro počutje njegovih otrok. Tudi zato prosi medije, naj v tem zahtevnem obdobju ne pritiskajo nanj.

Kako si bosta razdelila premoženje in kdo bo dobil otroke

Takoj po vložitvi ločitvenih papirjev se je seveda začelo ugibati, kako si bosta slavna zakonca razdelila premoženje in kdo bo dobil skrbništvo nad otroki. Premoženje Brada in Angeline se namreč ocenjuje na okoli 425 milijonov dolarjev, v lasti pa naj bi imela tudi več posestev po svetu – v Los Felizu v Kaliforniji, v New Orleansu, v Franciji ter na Majorki. Ni sicer čisto jasno, ali ima par predporočno pogodbo ali ne, saj je Angelina ob vložitvi ločitvenih papirjev že podala tudi nekaj zahtev o tem, kaj želi ob ločitvi. Podrobnosti niso znane, znano pa je le, da ni zahtevala preživnine, je pa zaprosila za fizično skrbništvo nad vsemi šestimi otroki, s tem, da je izrecno navedla, da igralcu dovoljuje obiske otrok. Ne nazadnje igralka meni, da je Brad krasen oče, in si želi, da bi tudi bil prisoten v njihovih življenjih. Ker je tudi igralec že večkrat poudaril, da je Angelina čudovita ženska in mama njunim otrokom, ljudje blizu para menijo, da bo ločitev najverjetneje potekala gladko. No, da bo to res tako, bosta zagotovo poskrbela tudi zvezdniška odvetnika para. Angelina si je namreč za svojo zagovornico najela Lauro Wasser, ki je uspešno zastopala že Johnnyja Deppa, Gwen Stefani, Britney Spears in mnoge druge. Brad pa je najel Lancea Spiegla, ki je med drugim pri ločitvi pomagal Charlieju Sheenu in Heather Locklear.

Kaj je na novico o ločitvi porekla Jennifer Aniston?

Takoj po tem, ko je v svetu odjeknila novica o ločitvi slavnega para, so mediji začeli ugibati, kaj o tem meni Bradova nekdanja žena Jennifer Aniston. A igralka, ki je našla srečo v objemu igralca Justina Therouxa, s katerim sta se lani avgusta tudi poročila, javno zadeve vsaj za zdaj še ni komentirala. Kot je poročal US Magazine, naj bi viri blizu igralki razkrili, da naj bi izjavila, da je to preprosto karma. Sicer je sama s preteklostjo že davno razčistila in o svojem razmerju z bivšim možem nima povedati nič slabega. Bradu je vedno privoščila vse najboljše, naj pa bi slutila, da se njegovo novo razmerje najverjetneje ne bo obneslo. Zdelo naj bi se ji namreč, da je Angelina preprosto preveč zapletena oseba za Brada, ki je zelo preprost fant.

Tekst: Tina Ambrožič