Brane Kastelic: Bo poziral gol?

Vir: Lea
1. 2. 2013

Žirant prvih dveh šovov Slovenija ima talent, angleški dopisnik slovenskih medijev, erotični guru, slikar in pisatelj Brane Kastelic je velik ter zaprisežen ljubitelj slikanja ženskih aktov in erotične literature.

Kako tudi ne, saj to zvrst s čopičem na platnih upodablja tudi sam, prav tako pa se je poleg nasvetov o spolnosti, ki jih piše na različnih spletnih portalih, po nekaj letih premora vrnil tudi k pisanju žgečkljivih zgodb za odrasle. Prvih 33 je pravkar izdal v prvi knjigi Goli v ljubezni iz trilogije Pravice noči, ki jo bo mogoče v kratkem dobiti v knjigarnah in ki ji bosta sledili še nadaljevanji.

Slikarju, čigar ustvarjalni moto je, da stene stanovanja ne smejo biti brez slik golih žensk, pa se obeta tudi zanimiva obratna dogodivščina. Na eni svojih zadnjih slikarskih razstav in literarnih večerov v Sloveniji je spoznal priznano slikarko portretov s tehniko kemičnih svinčnikov Dolores Ponoš.

Ta ga je namreč prijetno presenetila z njegovim portretom, ki ga je naslikala in mu ga ob tej priložnosti podarila. Erotični guru je bil s svojo upodobitvijo v oblečeni verziji zadovoljen. Kako tudi ne, saj je Dolores s svojim čopičem zares spretna. Ker je bil Brane navdušen nad svojim portretom, Dolores pa nad njegovimi slikami, je eden od estradnih gostov večera podal zanimiv predlog. In sicer vprašanje, kaj dobimo, če bi združili Braneta Kastelica in Dolores Ponoš? Na platnu upodobljen akt erotičnega slikarja in pisatelja!

Vroč izziv

Ideja je nadvse zanimiva ter žgečkljiva in vsekakor bo zanimivo videti, ali bosta zares uresničila ta predlog. Izziv je namreč velik in vroč! Dolores je doslej poleg vseh drugih portretov narisala tudi že vrsto domačih in tujih znanih obrazov, Brane pa ob vsem drugem vedno znova dokazuje tudi, da je brez dlake na jeziku.

Ali bosta uresničila dano idejo, da bo tudi brez obleke, je odvisno predvsem od njiju. Še posebej pa je zanimivo, da ne eden ne drugi o tem ne reče nobene besede. Nasprotno! Oba skrivnostno molčita in ne komentirata. Ali to torej pomeni, da bo Branetov portret v stilu njegovih slikarskih stvaritev torej v resnici nastal? To bo vsekakor zelo zanimivo.

Šušlja se namreč, da je Brane sicer menda že samega sebe upodobil golega na avtoportretu, a neposrednega odgovora o tem ne izda. Kdo ve, morda pa je odgovor treba poiskati na stenah razstavnih prostorov, kjer so njegove slike. Čisto mogoče bi namreč bilo, da je že tam ...

Priporočamo