Branka Perc si ne predstavlja več kuhanja brez zelenjave

28. 11. 2015

Čeprav so oddajo Gostilna išče šefa že pred časom zapustile prav vse tekmovalke ženskega spola, smo se tokrat spomnili na 34-letno Branko Perc, ki nam je v slogu gostilne Pri šefu postregla z domačim kosilom.

Branko smo na domu obiskali v Šmarju - Sapu. Dolenjka, ki je v Gostilni svoj pečat pustila z iskrenostjo in strastjo do kuhe, nas je povabila v svojo kuhinjo, že pred vrati pa smo ugotovili, da bomo tokrat okusili nekaj posebnega. In ker se med Brankine najljubše jedi uvrščajo čevapčiči, mleto meso in njoki, smo se tokrat pustili prepričati njenemu navdušenju in poskusili mesne kroglice v paradižnikovi omaki z velikimi 'njoki'. Strast do te jedi je Branka okrepila med svojim bivanjem v Italiji, saj je tri leta s partnerjem živela v Vidmu, sicer pa je ta romantična dežela svoj pečat pustila tudi na drugih kulinaričnih izdelkih.

"Tokrat sem naredila mesne kroglice, v katere sem zmešala česen, čebulo, peteršilj in paradižnikovo omako. Zraven sem iz hokaido buče in pireja oblikovala njoke, jih skuhala in zmešala z omako ter mesnimi kroglicami," nam je pojasnila in dodala, da od nekdaj obožuje enolončnice in da so ji všeč jedi, ki prihajajo 'iz enega lonca'. "Zdi se mi, da se tako okusi najbolj povežejo. Poleg tega pa bi lahko rekla, da je za mojo kuho značilno tudi, da vse prinesem z vrta, in tudi tokrat je tako. Vse, razen mesa," je pojasnila Branka in dodala, da si zdaj kuhanja brez zelenjave sploh ne predstavlja več.

Začela je s kavo

Čeprav Branka ni profesionalna kuharica, bi si to v prihodnosti želela postati. Kot pravi, je svojo kuharsko pot začela v delavnici staršev, ko jim je popoldneve popestrila s kavico, kot deklica pa je pri kuhanju rada pomagala mami in stari mami. "Po njej sem 'podedovala' tudi ljubezen do teh težkih jedi in enolončnic. Velikokrat je kuhala golaže, fižolove juhe ... Super so tudi zato, ker nimaš kaj zgrešiti. Dlje ko kuhaš, boljše je," je še dodala.

Značke: Branka Perc

Priporočamo