Brata Dragič s skupnimi močmi v Miami

Brata Dragič s skupnimi močmi v Miami (foto: Profimedia, Goran Antley, Getty Images) Profimedia, Goran Antley, Getty Images
7. 3. 2015

Dragića je na Twitterju pozdravil tudi prvi zvezdnik Miamija Dwyane Wade: "Goran in Zoran Dragić, d obrodošla v Miamiju. Ekipa in njeno vodstvo ne sprejemata porazov."

Miami, ki ima vzdevek 'prestolnica Latinske Amerike' in je drugo največje mesto v ZDA po številu špansko govorečega prebivalstva (za El Pasom) ter središče skupnosti kubanskih Američanov, je poleg na vse vodne športe in ameriški nogomet noro tudi na košarko. Košarkarski klub Miami Heat, ki je v zadnjih 20 minutah februarskega prestopnega roka NBA kupil oba brata Dragić , je bil ustanovljen pred 27 leti, njegov trenutni direktor pa je legendarni Pat Riley, ki je v vlogi trenerja kar petkrat osvojil naslov prvaka NBA, kot igralec pa le enkrat. In prav Riley je bil ključen, da je v svoje vrste zvabil 28-letnika.

Po koncu posla je povedal: "Neverjetno zadovoljni smo, da s prihodom Gorana Dragića Vročici znova dajemo šampionski potencial. Goran je odličen igralec, lani je prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval. Vedeli smo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da ga pridobimo, ko se pokaže priložnost. Menimo, da je popolna okrepitev za naše moštvo. Veseli pa smo tudi, da smo v svojo družino sprejeli njegovega brata. Imel je odlično poletje."

Že takoj naslednje jutro po prestopu so na strani kluba Miami Heat v trgovini ponujali novi majici bratov Dragić. Goran v Miamiju nosi dres s številko 7, Zoran pa s številko 12. Ljubljančan, ki bo maja dopolnil 28 let, se je v ZDA v Ligo NBA preselil že leta 2008, kjer ga je na naboru izbrala ekipa San Antonio Spurs, a so ga takoj prodali v Arizono klubu Phoenix Suns, krajši čas pa je igral tudi za Houston Rocketse. Letos sta oba z bratom Zoranom začela sezono pri Soncih, končala pa jo bosta v Vročici. Zoran si zagotovo želi, da bi v Miamiju manj grel klop kot v Phoenixu, kjer je zaigral le nekaj minut.

Priporočamo