Breda Kranjc: Primorka očarala skupino Čuki

Vir: Lea
20. 5. 2016

Priljubljena skupina Čuki, ki s svojimi hiti zabava staro in mlado po vsej Sloveniji, se vedno znova razveseli nastopov na slovenski obali, kjer jih vedno pozdravi veliko ljubiteljev njihove glasbe, ki na noge dvigne prav vse generacije.

Breda nam je povedala, da je v naši državi veliko skritih talentov, samo ne dobijo priložnosti. “Zato vse pohvale glasbenikom, ki omogočijo svojim oboževalcem, da z njimi odpojejo na kakšnem koncertu oziroma zabavi. Njih to nič ne stane, marsikomu pa polepšajo dan.”
Čuk Jernej Tozon je bil nad Bredo zelo navdušen, saj je ta dokazala, da je vajena odrskega nastopanja in brez treme v trenutku osvoji občinstvo.

Zato se velikokrat sliši, da glasba Čukov združuje. Občasno se namreč najde tudi kdo, ki z njimi veselo zapoje katero od velikih uspešnic. No, ravno to se je pred dnevi zgodilo na tradicionalnem solinarskem prazniku v Piranu, kjer je Breda pogumno stopila na oder ter znova dokazala, da že leta ljubi petje.

Mi smo Bredo povabili na pogovor, da nam iz prve roke razkrije to ljubezen do petja, saj je na odru nastopila že s številnimi znanimi medijskimi obrazi.

"Prvo priložnost na odru mi je dala Helena Blagne, ki me je leta 2003 opazila na takratnem Popstarsu in me povabila na svoj koncert, kjer sem bila gostja in požela veliko uspeha. Nastopila sem pred tri tisoč ljudmi. Bolj se je približeval trenutek mojega nastopa na odru, bolj me je bilo strah, da bom pozabila besedilo, skratka, da se bo kaj zalomilo. Helena me je spodbujala in mi vlivala pogum. Na koncu se je vse dobro izteklo. Moram priznati, da me od takrat na velikih odrih ni več strah zapeti kakšne pesmi, ki mi je ljuba. Takrat sem zgubila strah peti pred velikim občinstvom in je vse lažje. Ne zanima me, kaj si ljudje mislijo o meni. Skočim na oder, odpojem, in to je to," pove Breda in nadaljuje: "Glasba me polni z energijo, me tolaži, ko sem žalostna, mi daje navdih, ko ga potrebujem ... Glasba mi veliko pomeni in brez nje si ne predstavljam življenja. Da bi me kdaj samostojno videli na odru kot pevko – to pa ne. Zelo rada 'uletim' in zapojem kakšno pesem z glasbeniki, ki so mi pri srcu, oz. odpojem pesem, ki mi ustreza ter jo rada prepevam. Ne bom pa skrivala želje, da bi si želela posneti samostojno skladbo s kakšnim znanim glasbenikom in z njim posneti videospot, kot je to na primer naredila Tina Maze. Imela sem priložnost sodelovati pri snemanju skladb priljubljenih slovenskih medijskih osebnosti – z Janom Plestenjakom v studiu, bila sem v zborčku pesmi To leto bo moje, pela sem z Rebeko Dremelj Punce gremo same žurat in Gianijem Rijavcem Slovenski poljub. Torej sem že občutila, kako to gre. Lepo doživetje. Sem zagovornica slovenske glasbe in najraje prepevam prav to. Zelo rada prisluhnem slovenskim glasbenikom, jih podpiram in obiskujem njihove koncerte. Na odru sem večkrat zapela tudi z Nušo Derenda, svojo priljubljeno slovensko glasbenico, Slavkom Ivančičem, Mambo Kingsi in nazadnje s Čuki."

Piranska izkušnja s skupino Čuki je bila tudi nekaj posebnega.

"Navadno pri petju skladbe Komar pozovejo občinstvo, da se jim katera od deklet pridruži na odru, kajti to je pesem, ki potrebuje ženski vokal, ker ga v originalu prepevajo s pevko Piko Božič. Seveda jim ni bilo treba dvakrat poklicati, takoj sem se opogumila in skočila na oder ter se prelevila v Piko in odpela z njimi. Čuki so bili zelo presenečeni in po nastopu so mi zaupali, da je to bila res odlična izbira, ki jo je treba ponoviti." (smeh)

VEDNO AKTIVNA

  • Brede se številni spominjajo tudi kot ambasadorke dm teka za ženske, najbolj pa jo je zaznamovala reklama, ki jo je posnela leta 2011, ko je bila Activina zvezda. Takrat je zasijala v vlogi promoviranja probiotičnih jogurtov. "Še danes me kdo pokliče Activia in mi je prav toplo pri srcu. Tudi to je namreč bila lepa izkušnja, ki je prijetno zaznamovala moje življenje." Zato sanjajte, sanjajte. Nikoli ne veš, kdaj se ti uresničijo tudi tvoje najbolj nore sanje.
Značke: Breda Kranjc

Priporočamo