Brendi: Umrl med koncertom

19. 6. 2011 | Vir: Govori.se
Deli
Pevec je tragično umrl med nastopom.

Priljubljeni pevec je pri 49-ih umrl ob treh zjutraj.

Glasbenik Brendi, njegovo pravo ime je bilo Branko J. Vunjak, je danes ponoči tragično preminul med koncertom v Lipici. Vzrok smrti naj bi bila srčna kap.

Brendi je bil eden najbolj uspešnih slovenskih glasbenikov in je lani praznoval 25. let kariere. Njegova skupina Don Juan je zagotovo podirala rekorde v prodaji albumov in v priljubljenosti. Letos so se fantje ponovno zbrali in tudi začeli s turnejo. Tudi duet s Koradom (Korado in Brendi) je imel veliko oboževalcev, glasbenik pa je ustvarjal tudi za druge in bil zaslužen za mnogo uspešnic. Imel je svojo založbo, ki jo je poimenoval po skladbi Mandarina, ki je bila zagotovo ena največjih uspešnic. Tako na primer Naš kuža, ki jo je pred leti pela takrat mlada pevka Hajdi, pesem Mama, ki so jo zapeli Ptujskih pet, ustvarjal pa je tudi za Heleno Blagne, Natalijo Verboten, Natalijo Kolšek in ostala velika imena slovenske glasbene scene.

Brendi je bil dolga leta poročen z Danico, v zakonu pa sta se mu rodila sin Dejan in hči Tina, sicer članica skupine SheDivaz.