Brigita Langerholc Žager: Najprej po 'joški', nato še po steklenički

Vir: Govori.se
22. 10. 2009

Atletinja Brigita Langerholc Žager je 27. septembra rodila deklico Tayo. Po skoraj mesecu dni se v novi vlogi že povsem znajde. Edino spanja ji primanjkuje. Pa veliko dela ima s hranjenem – najprej po 'joški', nato še po steklenički.

Življenje z dojenčkom je povezano z nočnim vstajanjem. Vam to predstavlja kakšne težave?

Ja, nočna vstajanja so mi še vedno najtežja - po naravi sem namreč zaspanka, ampak se počasi navajam. Z Urošem (možem, op.p.) se nekako uskladiva; on prevzame en obrok, da jo nahrani, jaz drugega in gre lažje.

Lahko rečete, da vas najbolj od vsega trenutno izmozga nespanje?

Ja, ker drugo me sploh ne. No, edino če je Taya kakšen dan bolj nemirna, sem na koncu dneva malo bolj utrujena. Mi pa Uroš na srečo ogromno pomaga.

Kako ste se znašli s previjanjem, z nego dojenčka nasploh?

Previjanje mi gre od rok, saj sem kot osnovnošolka previjala že prijateljičine brate. Nega pa tudi gre; občutek imam, da je to še najlažje od vsega.

Koliko se zamudite z dojenjem?

Dojenje mi vzame ogromno časa. Taya iz dojke skorajda nič ne popije, zato imam potem dvojno delo – najprej z izbrizganjem mleka, potem pa še s hranjenjem po 'flaški'.

Vas je kaj strah, da bi dobili mastitis?

Ne, ni me strah, saj me je babica Marjeta Žlebnik že v (kranjski, op.p.) porodnišnici naučila, kako se temu izogneš.

Kakšna darila je Taya dobila ob rojstvu?

Ogromno voščil, pa nakvačkane copatke, oblačila  iz New Yorka, CD-je iz Los Angelesa, kako umiriti jokajočega otroka … skratka od vsepovsod same lepe, praktične stvari. Še enkrat hvala vsem.

Omenili ste oblačila. Kolikokrat na dan jo preoblečete, čisto tako, za lasten 'gušt', kot temu pravimo?

Zaenkrat jo preoblačim le po potrebi, ko si bom vzela malo časa, pa bom zavila v kakšno otroško trgovino in kupila nekaj stvari po lastni izbiri. Da jo bom res lahko oblačila kot punčico … Sva pa z Urošem ugotovila, da so Tayine barve rumena, zelena, vijolična in sploh ne roza.

Ekskluzivne fotografije njene male dojenčice si lahko ogledate v petkovem Storyju!

Priporočamo