Brigita Langerholc: Zdaj k teku spodbuja druge

Brigita je eden od treh tekaških inštruktorjev, ki v okviru Coca-Colinega projekta ‘Pospeši ritem’ delajo na Brdu. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Sensa
5. 6. 2016

Brigita Langerholc ne potrebuje posebnega predstavljanja. Je atletinja, ki je v športni karieri osvojila že kar nekaj zavidanja vrednih rezultatov, tokrat pa svoje tekaško znanje prenaša na skupinico rekreativnih tekačev.

S skupinico smo se podali na ogrevalni krog po Brdu, Brigita pa je pripravila tudi zanimive tekaške vaje.
Gimnastične vaje so eden od ključnih elementov takšnega treninga, kar vedno poudarja tudi Brigita.

V okviru Coca-Colinega projekta 'Pospeši ritem' je postala eden od trenerjev, ki za kondicijo Slovencev skrbijo po številnih mestih. Četrtkovega treninga se je tokrat udeležilo tudi naše uredništvo, ko nam je Brigita pojasnila, na kaj vse moramo biti pozorni, ko se naslednjič lotimo tega sproščujočega športa. Čeprav je Brigita prvič po zaključku profesionalne kariere stopila v čevlje tekaškega mentorja, se v novi vlogi ne znajde dobro le ona, temveč so o njenem dobrem delu spregovorili tudi člani tekaške skupinice, s katerimi preživi torkove in četrtkove večere. In čeprav se ob torkih Brigitina tekaška skupinica navadno posveča vajam za moč in stabilizacijskim vajam, smo se na četrtkovem treningu osredotočili na tek.

"Vsak trening začnemo z ogrevanjem. Vedno rada podarjam, da moraš biti pred športno aktivnostjo vedno dobro ogret. Tako navadno najprej tečemo dva kilometra in pol, nato pa delamo različne tekaške vaje," nam je dnevni program predstavila Brigita in nas pospremila na igrišče, kjer smo se pripravili na trening. Ogrevalnemu krogu so sledile gimnastične vaje in atletska abeceda, temu pa tek z izmenjevanjem ritma in ponavljajoči tek v klanec, kot nam je povedala Brigita, pa želi z omenjenim treningom vadeče spodbujati vse do novembrskega tekaškega maratona.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Primož Predalič

Sensa

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Sensa22/2015

Naročite se na revijo Sensa:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.