Brigita Šuler: Nalita pevska elita na poroki

Saška Lendero je bila ves dan nasmejana do ušes, pozornost pa je pritegnila predvsem zaradi pajkic ... (foto: Anton Žbogar) Anton Žbogar
Vir: Nova
7. 6. 2012

Brigita Šuler je pokazala, kako se dela poroke! Zdi se, da se vse dosedanje lahko pred njeno skrijejo, saj je v nasprotju z drugimi zvezdniki, ki si želijo poroko 'na nivoju', iz tega dogodka naredila pravo fešto, na kateri se je jedlo, plesalo, predvsem pa pilo. In temu se pravi prava slovenska ohcet!

Brigita je za 150 svatov pripravila kar 150 litrov vina – torej liter vina na osebo. V restavraciji Term Čatež je bilo zelo veselo, ampak tam je bil le 'veliki' finale.

Brigita je za dobro voljo, tudi pod vplivom rujne kapljice, poskrbela že doma. Natančneje, vse se je začelo pri Maksu doma, ko so k njemu prišli sorodniki in prijatelji, njegovi starši pa so jim seveda bogato postregli z jedačo – in kot se spodobi – s pijačo. 'Pijanka' se je nadaljevala pri Brigiti doma, kamor je ženin s svojo 'procesijo' prišel iskat nevesto. Izvedeli smo, da so Brigitini starši zelo lepo poskrbeli za vse, poleg kanapejev in slaščic pa je bilo, tako kot se za Štajersko spodobi, na litre vina in tudi vsega drugega.

»Dobili smo, kar nam je padlo na pamet,« nam je izdal eden izmed gostov, ki je ta dan doživel takšno poroko, kot je ni še nikoli do takrat. Od tam je poročna povorka krenila na cerkveno poroko na Bizeljsko, župnik pa je vse zbrane po obredu povabil v svojo vinsko klet – na jedačo in rujno kapljico, seveda. »Župnik sam prideluje svoje vino, ki je zares vrhunsko. Ker ima v župnišču muzej Antona Martina Slomška, se njegovo vino imenuje Slomškovo vino in je sorte sladki traminec,« je poznavalsko povedala Brigita.

No, poročna povorka je po tem krenila na grad Mokrice, kjer so jim postregli s slastnimi jagodami, dekoriranimi s čokolado, zraven pa s šampanjcem. Končna postaja pa je bila v restavraciji Terme Čatež, kjer so jih alkoholni (no, na voljo so bili tudi brezalkoholni koktajli) aperitivčki pričakali za dobrodošlico, nadaljevalo pa se je v prav takšnem stilu.

Brigita in Maks sta se namreč dobro založila z vinom. Rdečega bojsnčana so prispevali njeni starši, belo je bilo Omerzovo iz Pišec, rumeni muškat je bil Matjašičev, ob torti pa so postregli z lokalnim šampanjcem Pišečko marelico. Seveda je bilo ob vseh teh postojankah na voljo tudi ogromno brezalkoholne pijače, a bi se znala ženin in nevesta hitro počutiti užaljena, če bi se nalivali le z vodo.

No, Brigita se seveda strinja, da mora iti gost zadovoljen 'od hiše', a razlog, da je bila njena poroka tako luksuzna, vidi povsem drugje: »Najini mami, sorodniki, cela žlahta ... vsi so stopili skupaj ter noč in dan en teden pekla peciva. Na koncu je bilo kar 56 vrst! Sicer jih nisva hotela obremenjevati s tem, ampak so se sami zorganizirali in pekli. Tako srečo z najbližjimi, kot jo imava midva, ima redkokdo! In poroka je bila luksuzna samo zaradi njih.«

Priporočamo