Brigita Šuler: Za poroko dala celo premoženje!

Vir: Story
4. 6. 2012

Lepotica med slovenskimi pevkami Brigita Šuler je to soboto dahnila svoj romantični da dolgoletnemu partnerju Maksu Žbogarju. Čeprav sta bila zaročena le nekaj mesecev, je Brigita poskrbela za vse podrobnosti, saj je celotno dogajanje 26. maja organizirala sama skupaj z Maksom. Finance ji očitno ob tem niso delale težav, saj je samo za hrano dala kar 8.250 evrov!

Čeprav gre marsikatera bodoča nevesta večer pred poroko prej spat, da bo na svoj najlepši dan v življenju lepa in spočita, pa je imela Brigita v petek zvečer nastop v Portorožu.

Skupaj s Pustotniki je nastopila na finalnem izboru Pesem poletja v oddaji Na zdravje! Medtem so ji sorodniki in sovaščani doma pripravili prav prijetno presenečanje - postavili so ji mlajčke skupaj s transparentom z napisom Srečno ženin in nevesta!, ob tem pa so v vasi Župelevec, od koder je Brigita doma, imeli pravo malo veselico ob tem veselem dogodku!

No, Brigita se je na domače dvorišče pripeljala šele v soboto zjutraj in bila nad smrečicama in napisom vidno ganjena. In kje je potem spala, če ne doma? Brigita nam je zaupala: "Spala sem v Ljubljani pri Maksu. Drugače sploh ni bilo iz­vedljivo, ker sem se z nastopa v oddaji v Ljubljano pripeljala šele okoli enih zjutraj."

Torej se ni držala niti tradicije, ki narekuje, da bodoča mož in nevesta zadnjo noč pred poroko preživita ločeno. No, nič zato, saj se je Brigita zato toliko bolj potrudila pri poroki. Cerkveno sta se najprej vzela v Cerkvi svetega Lovrenca na Bizeljskem, kjer jima je župnik pripravil nepozaben obred, po tem pa tudi pogostitev!

"Prepričana sem, da sem izbrala najboljšo možno lokacijo za poroko, sploh glede cerkve! Župnik je bil super, po obredu nas je peljal v vinsko klet, ki jo ima pod župniščem, in tam smo se zadržali kar dve uri!" je navdušena Brigita, ki je bila ta dan ves čas na robu solz, čeprav je vedela, kaj pričakovati, saj sta vse dogajanje na to soboto organizirala sama z možem Maksom.

"Pri komunikaciji s Termami Čatež in gradom Mokrice nama je pomagala gospa Nataša Mihajlovič, organizirala pa sva vse sama," je povedala Brigita ter dodala: "Priprave so bile prav prijetne. Če bi se še trikrat poročila, bi se vsakič enako! Vse je bilo super, od poroke v cerkvi, civilne poroke na gradu Mokrice do zabave v restavraciji Terme Čatež.

Zneska, ki ga je odštela za pogostitev svatov v omenjeni restavraciji, sicer ni želela izdati, a smo ga 'izvohali' kar sami. Meni, kakršnega je imela ona, torej hladna in topla predjed, juha, glavni meni (bila sta kar dva, vsak s petimi vrstami mesa in različnimi prilogami) ter sladica in okrepčilna juhica ob štirih zjutraj, v Termah Čatež stane 55 evrov in glede na to, da je imela na poroki 150 svatov, je samo za hrano odštela kar 8.250 evrov!

Sicer pa je bila celotna poroka na izjemno visoki ravni, kakršno si lahko privoščijo le 'dobro stoječi' izbranci. V cerkvi jo je do oltarja pospremil oče Rajko, pred njima pa so šle tri Brigitine nečakinje: Eva Julija je nosila prstana, Laura in Ema pa sta posipavali cvetje.

Med obredom je prepevala Eva Černe, njena sestra Ana pa je igrala na orgle. Na Gradu Mokrice ju je civilno poročil sam župan občine Brežice Ivan Molan, v Termah Čatež pa je goste zabavala skupina Katrca, ki je poskrbela tudi za zabaven program. Od ene do druge lokacije se je ženin vozil s črnim audijem, nevesto pa je prevažal svak Sebastjan v najetem belem mercedesu.

No, Brigita pa ni poskrbela le za odrasle svate, ampak tudi za otročke, ki so bili prav tako povabljeni na poroko in zabavo po njej. Teh je bilo kar 24 in Brigita in Maks sta za njih predvidela dve animatorki, mi­zice z barvicami in celo napihljive gradove, da so lahko skakali in se igrali, kolikor jih je bila volja. Zdaj ju čakajo le še medeni tedni - ti pridejo na vrsto šele pozimi, saj si želita v eksotične kraje, pred tem, v juliju, pa bosta odšla še na tritedenski dopust.

"Verjetno bova odšla na zaslužen dolg oddih na Kanarske otoke," je povedala Brigita in dodala, da bosta verjetno dopustovala na Gran Canarii, saj je na Tenerifu že bila.

Ženin ji je zlezel pod obleko!

Brigita in Maks sta si ves čas želela tradicionalno poroko - in to sta tudi dobila, vključno z ohcetjo! Nevesta je blestela v beli obleki, ki so jo posebej zanjo naredili na Nizozemskem, a jo je po poroki vrnila v salon Grazia. "Upam, da se bo še kakšna nevesta v njej tako dobro počutila, kot sem se jaz," pravi Brigita, ki je imela pod obleko belo podvezico z modrim okraskom in srebrnim kamenčkom.

"Kot je v navadi, je mož zlezel pod obleko in z zobmi povlekel dol podvezico, potem pa jo vrgel med samske moške," se je še zasmejala ob lepem spominu na zabavo, ki se je končala šele ob šestih zjutraj.

Fotografije z razkošne poroke si oglejte tukaj.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story