Bruno (Kmetija: nov začetek) je podjetni 19-letnik

Medijska pozornost ugaja, pravi pa, da ga zdaj neznanci velikokrat povabijo na pijačo in vprašajo za denar. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
11. 1. 2016

Bruno je brez dvoma tisti tekmovalec Kmetije: Nov začetek, za katerim so zadnje štiri mesece vzdihovala številna dekleta. Nova se je tokrat z 19-letnikom odpravila na fitnes, ki ga želi iznajdljivi Ljubljančan spremeniti v svojo kariero.

Kot pravi, je bil pred prvim obiskom fintesa nekoliko ‘buckast’, najbolj pa je bil s svojo postavo zadovoljen tik pred Kmetijo.
Želi si tudi odpreti lokal z balkansko glasbo v Ljubljani, za partnerja pa bi vzel Fakija, zmagovalca šova Kmetija.
Na Kmetiji je pridobil šest kilogramov, zdaj pa se močno trudi pridobiti kondicijo, ki jo je imel pred šovom.
Vsem mišicam posveča enako pozornosti, njegovi treningi pa lahko trajajo tudi dve uri.

Čeprav je Bruno letos vpisan v prvi letnik študija finančne matematike, so se njegove želje v tem času spremenile. "Matematika mi je bila od nekdaj všeč, zato sem se tja vpisal. Ko sem se po kmetiji vrnil na faks, sem se počutil, kot da sem vesoljec, zato bom to leto pavziral, ker sem zamudil že preveč. Po novem letu zato začnem iskati kakšno priložnostno delo, vse manj pa sem prepričan o svoji odločitvi o nadaljevanju študija v tej smeri," nam je povedal Bruno in dodal, da ne bi rad 'tvegal' še enega leta. "Po drugi strani pa sem popolnoma prepričan, da je fitnes to, kar me zanima. Rad bi opravil licenco za osebnega trenerja, prihodnje leto pa bi se rad vpisal tudi na študij, ki bi mi ponudil dodatno znanje v tej smeri," nam je še pojasnil.

Športni samouk

Kot pravi, se je nad fitnesom navdušil po naključju. "S prijateljem sva najprej dobila brezplačne kupone za fitnes, nato pa sem se nad tovrstno vadbo tako navdušil, da sem začel raziskovati še po internetu in YouTubu. Ko sem bil otrok, sem sicer med drugim treniral nogomet, odbojko, namizni tenis in baseball, na koncu pa sem si v poletni koloniji poškodoval koleno, zato morajo biti moje športne aktivnosti zdaj prilagojene. Ne vem točno, katera poškodba je zakrivila, da mi je hrustanec odstopil od pogačice, ampak takrat sploh nisem mogel stegniti noge, zaradi česa sem imel leta 2012 operacijo. Zdaj je noga sicer normalno uporabna, moram pa biti veliko bolj pazljiv," pojasnjuje.

Nov posel s Fakijem?

Poleg licence za osebnega trenerja Bruno v prihodnosti načrtuje tudi gostinski obrat. In čeprav smo o prihodnosti v gostinstvu v prejšnjih številkah pisali takrat, ko je beseda nanesla na Fakija, nam je Bruno namignil, da bi se v tovrstnem poslu lahko poskusila skupaj. "Pogovarjala sva se, da bi skupaj odprla lokal, nekje v Ljubljani, mogoče na Viču ali v centru. Zamislila sva si lokal, v katerem bi imela za vikende tudi kakšne zabave, vrtela pa bi se balkanska glasba, ker to tudi midva poslušava," nam je povedal in dodal, da s Fakijem zdaj preživljata veliko časa skupaj, pri tem pa je ne ovira niti razlika v letih.

In Faki je govorice za revijo Nova že potrdil! "Res je, z Brunom se zdaj že vse od zaključka Kmetije pogovarjava, da bi skupaj odprla lokal. Za zdaj iščeva primerno lokacijo tu, v Ljubljani, kjer bi lokal imel dovolj prometa," nam je povedal Faki, ki si sicer nov gostinski obrat želi že dlje časa. In čeprav je Faki v preteklosti razmišljal o tem, da bi odprl obrat s hitro prehrano, je tokrat obveljala ideja o lokalu, ki bi ob večerih gostil zabave.

P.S.

Bruno ima rojstni dan na vsake štiri leta!

  • In čeprav je Bruno sicer energičen mladenič, nam je priznal, da spada med nekaj več kot tisoč 'smolčkov', ki imajo rojstni dan 29. februarja. "Ko sem se rodil, mislim, da so prišli snemat. Sicer pa navadno praznujem 1. marca, takrat mi vsi čestitajo, enkrat na štiri leta pa je zabava večja. Takrat tudi dobim povabilo, da se pridružim skupni zabavi 'smolčkov'. Tudi letos se je bom udeležil, če jo bodo pripravil," še dodaja.

Kaja Milanič

Značke: Bruno Lebar