Burak Özçivit: Šokiran nad odzivom

Burak Özçivit: Šokiran nad odzivom (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
14. 6. 2018

Vzkliki. Evforija. Solze sreče. Pred 20 leti je čustva zbujala Esmeralda, tokrat pa jih je Burak oziroma Kemal, eden najbolj slavnih televizijskih likov ta hip. 'Burakomanija' je prevzela podalpsko državo, množice so dolge ure čakale, da uzrejo svojega idola in ukradejo njegovo pozornost vsaj za delček trenutka.

Sprehodil se je po rdeči preprogi skozi tri nakupovalna središča, izpolnil in presegel pričakovanja ter nam dovolil, da začutimo pristnost njegovega ljubečega in iskrenega lika. "Vedel sem, da me veliko ljudi spremlja zaradi vloge v nadaljevanki, nisem pa pričakoval toliko zanimanja," je priznal v sproščenem klepetu. Vedel je, da ima tu oboževalce, vendar si niti v sanjah ni mogel zamisliti, kakšna evforija preveva Slovenijo. To je bilo zanj veliko presenečenje. Okoli njega se je zgrnilo na tisoče obiskovalcev, vzkliki navdušenja, razumljivo, ne bodo nikoli pozabljeni. Predvsem pa ga je na vsakem koraku očarala prijaznost tukajšnjih prebivalcev. Kmalu je v javnosti završala izjava, da bi se v Slovenijo z veseljem vrnil in tukaj posnel romantični film. Namreč, v ekskluzivnem intervjuju, ki ga je dal za našo medijsko hišo, je razkril, da ga nadvse privlačita tudi režiranje in snemanje filmov: "Igranja ne moreš primerjati z ničimer. Z njim izražam svojo notranjost, v meni ima posebno mesto – ne poznam stvari, ki bi lahko zapolnila to mesto." Skratka, naša prestolnica se mu je zasidrala v srce. Všeč mu je tukajšnja arhitektura, med bivanjem si je ogledal Ljubljanski grad, užival v vožnji z ladjico po Ljubljanici in si privoščil večerni sprehod po Prešernovem trgu, kjer se je že prvo noč njegovega oddiha nasmehnila sreča številnim oboževalkam, s katerimi se je ljubeznivo fotografiral in jim dal avtogram.

Obredel tri mesta

Na svoj račun so najprej prišli v Celju. Prav tam sta do izraza prišli njegova srčnost in dobrodušnost, ko je pozornost namenil gojencem socialno-varstvenega zavoda Dobrna in se vidno iskreno fotografiral z oboževalci, srečne nagrajence pa nato povabil na veliki oder, se z njimi fotografiral in jim dal avtograme. Medtem je v Europarku v Mariboru že naraščala napetost, ki je vrhunec doživela naslednje popoldne. Pozno popoldne pa je središče Cityparka Ljubljana že pokalo po šivih, nepregledna množica je po urah čakanja dočakala njegov pozdrav. Sprehodil se je mimo prodajaln, vsaka njegova poteza pa je med oboževalci požela val navdušenja, kar je zvezdnika močno ganilo. Ni namreč običajno, da s prisotnostjo osrečiš več ljudi, kot jih sprejme katerikoli stadion v Sloveniji.

Burak Özçivit: Šokiran nad odzivom

Evforija na vrhuncu

V Cityparku Ljubljana ga je pričakala odlično razpoložena množica obiskovalcev, ki so komaj čakali, da uzrejo svojega idola in vsaj za trenutek pritegnejo njegovo pozornost. Postavni Turek se je sprehodil po rdeči preprogi, mimo lokalov in prodajaln ter evforičnega občinstva. Ves čas je prijazno poziral z obiskovalci, delal selfije z njimi, sprejemal rože in druga darila, ko je prišel do glavnega odra, pa si je vzel čas za srečanje z oboževalkami, se z njimi fotografiral in podpisoval avtograme. Vsaka njegova poteza je sprožila nov val navdušenja med oboževalci, ki so ves čas, nekateri celo v solzah, ponavljali, da tega dneva nikoli ne bodo pozabili. Čustveno nabit dogodek je povezoval televizijski voditelj David Urankar.

Burak Özçivit: Šokiran nad odzivom

Naslednjič pripelje tudi ženo

Oboževalce je razveselilo, da je Slovenija Buraka navdušila in da je že napovedal svoj drugi obisk. Malce je namignil, da bi s seboj rad pripeljal tudi ženo Fahriye, s katero zelo rada potujeta, in glede na to, da bi pri nas rad posnel tudi romantični film, lahko upamo, da bo v njem glavno vlogo dobila kar njegova draga. Ta njune skupne trenutke rada objavlja tudi na svojih družbenih omrežjih.

Solze sreče za ganjeno 85-letno Terezijo

Burak Özçivit: Šokiran nad odzivom

Babica Terezija Cvikl je ena izmed tistih Celjank, ki 29. maja ne bo nikoli pozabila. Tega dne je namreč v Citycentru Celje na štiri oči spoznala priljubljenega turškega zvezdnika Buraka Özçivita, ki je prejšnji teden na sončni strani Alp povzročil pravo evforijo. 85-letna zvesta gledalka serije Moja boš se je na srečanje dobro pripravila, saj je želela tudi sama presenetiti. In res je! Na odru si je Terezija, ki je imela ob tej priložnosti na sebi prav posebno majico z njegovo poslikavo, vzela kar nekaj časa, Kemalu pa je predala prav posebno darilo – pesem, steklenico domačega vina z imenom Tereze in še voščilnico. "Še vedno ne morem verjeti, da sem ga spoznala in da je tako lep. V živo je še lepši, kot sem si predstavljala," je povedala Terezija, ki je vsem skupaj neizmerno hvaležna, da ga je spoznala. Na koncu se je vidno ganjena babica še stisnila k Buraku, vseh občutkov sreče pa skoraj ne more opisati, saj česa takšnega še nikoli ni doživela.

Besedilo: Neja Drozg, Anja P. Kontrec, Alesh Maatko // Foto: Primož Predalič, osebni arhiv