Carica Alya prejela zlato ploščo

Carica Alya prejela zlato ploščo (foto: Alya) Alya
12. 3. 2015

Po odmevnih projektih v 2014 je Alya leto zaključila kot carica, saj je ob koncu leta predstavila tretji studijski album »Car«, ki ga je najavila s singlom 'Za naju', pred tem pa je navdušila s predstavitvijo istoimenskega singla 'Car' s katerim je uprizorila zgodovinski koncert nad oblaki z glasbenim gostom Massimom Savićem.

Pesem 'Za naju', ki je tretji singl aktualnega albuma in je tako kot njegova predhodnika visoko uvrščen na radijskih lestvicah.

Alya je s koncertom nad oblaki povzročila medijsko evforijo v celotni regiji, zato ne preseneča, da se je novega projekta lotila z izjemnim hrvaškim glasbenikom in avtorjem Neno Belanom. Predstavila sta se na letošnjem izboru slovenske pesmi za Evrovizijo s pesmijo 'Misunderstandings', ki je že uspešnica na hrvaških radijskih postajah!

Do sodelovanja velikih glasbenih zvezd iz dveh držav je, kot pravita oba, prišlo zelo spontano. Združil ju je Alyin producent Žare Pak še med zadnjimi popravki Alyinega albuma »Car«. Neno je ravno ustvarjal pesem z Zvonimirjem Zrilićem, avtorjem zmagovalne evrovizijske pesmi 'Rock Me Baby', ko je nastala ideja o duetu priljubljenih glasbenikov.

Vendar nam Alya zagotavlja da presenečenj ni konec.

Po janurskem odmevnem nastopu na svetovnem prvenstvu v rokometu v Qatarju, je domov prišla tudi z novimi prijateljskimi vezmi. »Resnično sem uživala od prvega dneva ustvarjanja himne 'Live It' v Franciji in vse do slovesa v Qatarju. Z vsemi sem se dobro razumela, s hrvaško pevko Lano Jurčevič sva preposlušali najine pesmi, ... in ugotovili, da imava lahko zelo delavno poletje (smeh), ... kaj več pa vam ne morem razkriti« je še zaupala vedno nasmejana pevka!

Z veseljem pa vam razkriva, da je pesem 'Live It' dosegla zlato naklado!

Pri ustvarjanju albuma »Car« je Alya sodelovala z različnimi avtorji, ter izbrala le najboljše . S tem si je privoščila raziskovanje glasbe, kar najraje počne. Tako poslušalce ponovno preseneti z novimi ritmi, kot ji je uspelo pri pesmi 'Spet in spet' v kateri navdušuje s countryjem.

Dve pesmi na albumu sta že veliki uspešnici, 'Zlaži se mi', ki je lanskoletna najbolj predvajana pesem na radijskih postajah, ter 'Moja pesem', s katero je Alya proslavila 10. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Tokrat je Alya imela razširjeno produkcijsko ekipo, saj je na albumu poleg Alyinega dolgoletnega producenta Žareta Paka v tej vlogi sodeloval tudi Martin Štibernik.

Za nov a še vedno prepoznaven Alyin zvok so poleg Paka in Štibernika skrbeli: Raay, Alen Vitezič, Marko Gregorič, Anže Langus Petrović, Anja Baš in Gregor Arbiter. Za popolnimi odigranimi ritmi stojijo poleg že omenjenih avtorjev, priznana imena v svetu glasbe: Roman Ratej, Matej Sušnik, Robert Pikl, Jure Rozman, Jani Hace, Matej Horvat Tomaž Vlahovič, Bor Zuljan, ter Franci Zabukovec.

Značke: Alya

Priporočamo