Poglejte si, kakšen je bil poročni dan Filipa Peska in njegove neveste Nastje

Poglejte si, kakšen je bil poročni dan Filipa Peska in njegove neveste Nastje (foto: Foto: Sonataphotographica) Foto: Sonataphotographica
Vir: Story
26. 7. 2020

Nastja Kramer, bolj jo poznamo pod vzdevkom Malinca (tako se imenuje tudi njeno podjetje z zdravo prehrano), in njen zaročenec Filip Pesek, marketinški strokovnjak, sta 20. junija v Štanjelu dahnila usodni da.

Kje sta se s Filipom spoznala?

Nastja: Filipa sem prvič zasledila nekje na spletu in kar nekaj časa je minilo, preden sva prek Instagrama navezala stik. Prvič sva se srečala čisto poslovno, ko sva odšla na kosilo. To kosilo pa se je spremenilo v štiriurni zmenek.

Filip: Po zanimivem spletu okoliščin naju je prek Instagrama nekako povezal najin skupni prijatelj Tom. Vse drugo je zgodovina.

Filip Pesek

Nastja, kaj je vas najbolj pritegnilo pri Filipu in obratno?

Nastja: Najprej me je pritegnilo to, da je precej visok in zelo postaven. Na slikah je bil namreč videti precej nižji. Ko sem ga spoznala še osebno, pa me je navdušil s svojim razmišljanjem in visokimi cilji. Čeprav je mlajši od mene, ima jasno zastavljene cilje in ve, kaj hoče v življenju. Všeč mi je bilo, da ima rad šport in da mu je pomembna skrb za zdravje.

Filip: Jaz sem si vedno želel imeti punco, ki bo lepa in hkrati pametna. Ko sem ugotovil, da Nastja to je, sem se zelo hitro tudi zaljubil.

Oba sta mlada in uspešna poslovneža – je to prednost ali slabost pri partnerski zvezi?

Filip: To je skoraj vedno prednost. Predvsem zato, ker sva na podobni valovni dolžini in imava potem še več skupnih točk.

Nastja: Meni se to zdi velik plus, ker oba veva, kakšna odrekanja zahteva podjetništvo in se zaradi tega lažje razumeva in podpirava. Ko sva se pred dvema letoma spoznala, sva začela tudi poslovno sodelovati. Trenutno njegova marketinška agencija skrbi za del našega spletnega oglaševanja. Jaz pa mu priskočim na pomoč s kakšnim nasvetom, saj imam več podjetniških izkušenj. Tako da se super dopolnjujeva.

Nastja Kramar, Filip Pesek

Lani sta se zaročila, letos poročila. Ali sta morala načrte glede poroke kaj spremeniti zaradi koronakrize?

Nastja: Morda naju je ob trenutku razglasitve epidemije malo zaskrbelo, a na srečo naju je panika hitro minila. Dejansko nisva spremenila ničesar, razen tega, da vmes dva meseca nisva imela plesnih vaj, ki sva jih najprej načrtovala. Vesela sem, da se je na koncu vse tako super izteklo.

Filip: Ko se je začela situacija s korono, sva si rekla, da bova do 20. maja počakala ter nato spremenila plane, če jih bo treba. No ... na srečo jih ni bilo treba.

Ali sta skupaj izbrala lokacijo, torto, kaj pa število svatov? Sta se hitro uskladila, kako veliko poroko si želita?

Nastja: Izbrala sem lokacijo in organizatorko. Skoraj leto dni prej sva rezervirala tudi glasbeno skupino in fotografa. Nato je šlo vse skupaj kar hitro in vesela sem, da sem se odločila za organizatorko poroke, ki je večji del stvari uredila namesto naju. Glede svatov sva bila zelo sklepčna, da povabiva le najbližje sorodnike in prijatelje, ki nama veliko pomenijo. Tako nas je bilo na poroki skupaj 70.

Filip: Ja. Zavestno sem se odločil, da bom pri tem projektu dirigentsko palico prepustil Nastji. Sam sem večino časa govoril 'ja, draga' in moram priznati, da je skupaj z organizatorko res odlično pripravila ta najin čarobni dan.

Kako pa je potekal vajin poročni dan?

Nastja: V Štanjel sva s Filipom odšla že dan prej ter se aklimatizirala. Na dan poroke je nato on večino časa 'gledal v zrak', privoščil si je še masažo, medtem ko sem se jaz z družicami pripravljala in se družila praktično ves dan. Ob 17. uri sem prišla na Ferrarijev vrt, kjer so me čakali svatje ter moj bodoči mož. Sledil je obred, nazdravljanje in čestitke, fotografiranje in nato večerja na grajskem dvorišču. Po večerji sva s prvim plesom povabila na plesišče še preostale in nato je sledila zabava do treh zjutraj. Vmes smo se posladkali še s torto, metala sem šopek med neporočene in kar nekaj pevskih presenečenj so nama pripravili. Res je bilo lepo.

Nastja Kramar, Filip Pesek

Ali sta imela dekliščino oz. fantovščino? Sta imela kaj besede pri tem ali so jo vama organizirali prijatelji?

Filip: Načeloma sem povedal svoje organizacijske želje, ki se jih prijatelji seveda niso držali. Na koncu pa se je nato – čudežno – vse skupaj zelo lepo izšlo, in moram priznati, da je bila fantovščina, poleg poroke, verjetno najlepši konec tedna tega leta.

Nastja: Ja, bila je super. Priča Andreja je upoštevala mojo željo, da ne bi rada na dekliščini 'prodajala' in da bi potekala nekje na samem. Verjetno zato, ker se bo kmalu poročila tudi sama in ni želela, da bi se ji kakšna stvar 'vrnila'. Punce so me tako odpeljale na vikend oddih na Veliko planino. Pripravile so mi tudi veliko zabavnih iger in izzivov, v katerih sem res uživala. Bilo je nepozabno.

Kaj vama zakon pomeni?

Filip: Zakon je po mojem tista uradna potrditev ljubezni in zveze med dvema in istočasna obljuba, da boš s to ljubljeno osebo preživel preostanek svojega življenja.

Nastja: Pomeni potrditev, da sem res našla osebo, s katero želim preživeti čim več časa, in osebo, ki me podpira pri mojih ciljih. Zakon pomeni piko na i najini zvezi, in to, da sva pripravljena skupaj iti čez vse dobre in tudi kakšne težje trenutke življenja.

Ali bosta živela v Ljubljani ali Velenju?

Filip: V naslednjih nekaj letih bova skoraj zagotovo v Ljubljani ali njeni okolici, načrtov za naprej pa še nisva delala. Puščava si odprte vse možnosti, ker se stvari na najini podjetniški poti hitro spreminjajo. Mika naju tudi tujina in morda se bova za nekaj časa preselila v Miami ali kakšno drugo ameriško mesto.

Filip Pesek, Nastja Kramar

Kam bosta odšla na medene tedne?

Nastja: Primarni načrt je bil, da odletiva na Mauritius. Zaradi koronavirusa pa je zdaj večina medcelinskih letov odpovedanih, zato bo najin polet dosti krajši. Za 14 dni odhajava v Črno goro, kjer se bova ne glede na vse imela zelo lepo. Počitek in odklop nama bo po napornih zadnjih mesecih res ustrezal. Mauritius pa pride na vrsto takoj, ko bodo daljša potovanja ponovno mogoča. Držim pesti, da že konec letošnjega leta.

Napisala: Lidija Petek Malus // Fotografije: Sonataphotographica, Arja D.O.O.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story