Carpe Diem: Nepozabno brucovanje

Vir: Govori.se
13. 10. 2009

Danes, 13. oktobra se bo ob 22. uri v klubu KMŠ zgodilo Veliko brucovanje, ki mu bo življenje, ritma in prave energije dahnila glasbena skupina Carpe Diem.

In kdo so Carpe Diem?

"Ej, ka' pa če bi za naslednji komad nardil takle'..." se zasliši medtem, ko člani skupine Carpe Diem - zgoraj brez ;) - odstranjujejo omet v kuhinji starega stanovanja v katerem živi polovica članov.

Seveda ni to za skupino nič nenavadnega, saj ideje za njihove 'komade' prihajajo od vsepovsod.

Iskriva pozitiva

Če bi njihovo glasbo na vsak način morali opisati z eno besedo bi lahko rekli, da je 'svetla'. Kaj drugega od tropa iskrivih fantov tudi ni pričakovati.

Takoj, ko se jih vsaj nekaj njih znajde na kupu v kakšnem od studiov, se na radijske valove prikrade smeh, nenavadne zgodbe in kup pametno - nespametnih idej.

Dolgčas? Nemogoče. To je druga stvar, ki jo - razen ločenih računov - skupina ne pozna.

Kot živo srebro

Njihova glasba ponavadi spada v ska-rock-pop trikotnik, čeravno njihov kreativni izraz ne prenese vkalupljanja.

V glasbi skratka - tako kot doma - le redko pospravljajo ;)

Hit na hit

Občinstvu so se prvič zares predstavili že leta 2005 s svojim glasbenim prvencem Mrcina, na katerem je moč najti tudi njihov prvi hit, ki jih je uvrstil na glasbene lestvice: Doktor-doktor.

Še nekaj več pozornosti je v nadaljevanju poželo sodelovanje z Vladom Kreslinom v Carpe Diem verziji komada Iz Goričkega v Piran. Video spot komada Jutr, objavljenega na njihovi spletni strani (s katere si je mogoče brezplačno naložiti vse, kar si glasbenega srce poželi), si vsak dan ogleda več ljudi. Tudi sicer pa velja, da so zaščitni znak njihovih koncertov množice deklet, ki skupaj z njimi najraje prepevajo prav uspešnico Iz oči v oči. 

Ob toliko energije na kupu je vsekakor logično pričakovati, da najboljše šele prihaja ...

Kdo je kdo?

- Matevž Vuga (vokal, ritem kitara)
- Aleš Kolar (bas, back vokal)
- Jure Kolar (tenor saksofon)
- Rok Drobež (solo kitara, back vokal)
- Miklavž Tacol (klaviature, back vokal)
- Blaž Satler (bobni, razni spontani vzkliki)

Priporočamo