Celine Dion: Na prvem mestu je družina

Na konferenci pred koncertom je bila kljub 47 letom videti naravnost čudovito. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
15. 10. 2015

Prodala je prestižni rezidenci, se preselila v novo družinsko domovanje v Las Vegasu, čustveno bolečino za umirajočim možem pa z glasbenimi uspešnicami izlila pred nešteto oboževalci s koncertom v Cesarski palači. Ena in edina - Celine Dion.

Pred štiri tisoč oboževalci je stopila na oder famoznega prizorišča in zablestela v žareči, do tal segajoči elegantni obleki. Pred celotnim filharmoničnim orkestrom je odprla koncert z uspešnico I surrender, dvignila dvorano na noge in v zgodovino Koloseja Cesarske palače v Las Vegasu zapisala še en odmeven koncert. Le-ta, imenovan kar po njenem imenu Celine Dion, je dodal pridih težkemu obdobju, ki ga preživlja zdaj, ko se bori za življenje svojega 73-letnega moža Reneja Angelila.

Popoln svet blišča in slave se ji je pred nekaj leti namreč obrnil na glavo, ko so mu zdravniki postavili tragično diagnozo: rak na grlu. Kot dokaz, da sta na prvem mestu le družina in ljubezen do 26 let starejšega moža, je kariero takrat začasno opustila in se posvetila skrbi za bolnega soproga in napolnila medije s čustveno izpovedjo: "Poskušam ostati prizemljena, kolikor se le da. Želim pokazati otrokom, da je bolezen del življenja in da jim stojim ob strani. Ne moreš jokati in biti depresiven ter nenehno govoriti o tem. Vse bo še v redu." Razkošni rezidenci v kanadskem Quebecu in na Floridi je dala na dražbo in ju pozneje prodala za zavidljivo število ameriških zelencev, saj se je odločila, da se bo v znak moževe bolezni znova vrnila v Las Vegas in tam uredila novo družinsko vilo.

Pa čeprav njena prva selitev v mesto igralnic leta nazaj ni dobila pozitivne podpore glasbene industrije in njeno odločitev celo označilo kot tvegano potezo, ki se lahko konča tragično in primerljivo s Titanikovim potopom, je Celine dokazala ravno nasprotno - 12 let in kar 500 milijonov prodanih vstopnic so bili le še pika na i, da se zopet vrne tja, medijem pa po koncertu zaupala: "Rene si je želel, da pridemo nazaj. Družina je prioriteta, pa tudi oboževalci so nekaj. Morala sem zgrabiti priložnost in ponosna sem, da sem jo. Ob sebi bom imela moža, hvala, ker ste mi dali čas, ki sem ga potrebovala za družino." Je le nekaj v pregovoru, da je času treba dati čas, in 47-letna Kanadčanka se je v areno, ki je bila zgrajena v njeno čast, vrnila močnejša kot kdaj prej. Dotaknila se je vseh oboževalcev, jih postavila na noge in ob filmih v ozadju popeljala na popotovanje skozi leta njenega nastopanja in družinskega življenja. Z ganljivimi besedami, da je vse zelo pogrešala in da ji dajejo moč, ter s pesmijo My heart will go on je zaključila skoraj dve uri trajajoč koncert. Njena predanost družini in glasba jo po njenih besedah držita na realnih tleh, studio pa ji je drugi dom. Leta 2016 bomo pričakali nov album v francoščini, leto pozneje pa še v angleški različici. Oboževalcem pa je še zaupala, da so pesmi šele zdaj dobile tisti pravi pomen. Postale so drugačne, besede pa bolj žive kot kdaj prej.

Napisala Neja Drozg
Fotografije Profimedia

Značke: Celine Dion
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 41/2015

Story 41/2015, od 08. 10. 2015