Cene Prevc se veseli uspeha cele ekipe - ljubosumja ne pozna!

Cene Prevc se veseli uspeha cele ekipe - ljubosumja ne pozna! (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
29. 3. 2018

Po lanskih kvalifikacijah v Planici je Cene, srednji izmed bratov Prevc, nekoliko poniknil. Vrnil se je šele na tekmi pokala FIS v smučarskih skokih v Zakopanih. Kljub temu nam je še pred nastopi v Planici zaupal, da je bolj odločen kot kdajkoli prej, da spet razpre krila in poleti še dlje in še višje.

Planica je bila zanj šele začetek sezone, saj v tej ni veliko nastopal na tekmah. "Skoki so še vedno na prvem mestu, malo pa sem raziskoval še druga področja, ki me zanimajo," je povedal Cene, ki pa kaj več ni želel razkriti. Svojo prihodnosti še naprej vidi v skokih, ki so poleg šole krojili njegovo celotno življenje. Kljub temu pa se je mu je pred letom dni zazdelo, da je preveč radoveden, da bi se zadovoljil le s tem.

Tako se je posvetil še drugim stvarem, kljub temu pa se je vrnil nazaj na vrh skakalnice. Nazaj v skoke ga je gnalo to, da v tem tako uživa. To, da želi skočiti še višje, dlje. V tej sezoni mu je velikokrat načrte prekrižala trema. Pozna se namreč, da ni tako pogosto nastopal na tekmah, zato je bilo le te več, kot si je sprva mislil. "Predvsem nisem želel zafrkniti. Ta občutek pa potem slabo vpliva na kakovost skoka. V karieri sem se že naučil odpraviti tremo," pojasni nasmejano. Glava je namreč pri skokih še kako pomembna: "Vseeno moraš bit fizično pripravljen, to je osnova, naslednja stvar pa je glava. Sposoben moraš biti odklopiti slab dan, se pripraviti na novega." Kar ga žene naprej, je užitek. Po slabem skoku želi svoje znanje popraviti, saj je to nujno, če želi spet uživati, skakati dlje. Motivira se tako, da želi skakati na višji ravni. Dodatno motivacijo mu predstavljata tudi brata Domen in Peter pa tudi celotna slovenska skakalna reprezentanca.

Cene Prevc: BREZ LJUBOSUMJA

"Niti ni pomembno, ali brata dalj skočita, vesel sem za vse. Letos me je tako navdušil Tilen Bartol. Res sem bil vesel zanj. Veselim se uspehov celotne ekipe. Mogoče je tudi to motivacija," prizna. V ekipi po njegovih besedah vlada odlično vzdušje, dobra klima, zato mu je žal, da se je lahko priključil šele ob koncu sezone, v Planici. "To je smetana na vrhu torte, ravno toliko sem prišel zraven," pove z nasmehom. Ne skriva, da je pogrešal tekme na visokem nivoju. Pripravljal se je tako kot vsa leta, le nivo skakanja je bil preslab. "Pogrešam letala, potovanja, tekme svetovnega pokala," nam za konec še pove in zaupa, da med premorom kljub temu ne bo odpotoval z letalom, temveč se bo posvetil njegovi novi zaposlitvi, o kateri je tako skrivnosten, pa tudi šoli. Vrnil se bo za zvezke, saj ima do konca študija še "čisto preveč" 

Besedilo: Maja Muhič // Foto: Goran Antley