Cerar: Melania in Mojca sta našli pristen človeški stik!

Cerar: Melania in Mojca sta našli pristen človeški stik! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 5. 2017

Premier Miro Cerar je danes v Bruslju povedal, da sta imeli njegova partnerica Mojca Stropnik in ameriška prva dama Melania Trump v sklopu partnerskega programa v četrtek v Bruslju "zelo prijeten pogovor" in da sta "našli pristen človeški stik".

"V zelo dobrem vzdušju sta se včeraj družili. To me zelo veseli," je dejal in ocenil, da je tudi to znamenje, da lahko sodelujemo na različne načine.

V odgovoru na vprašanje, ali pričakuje obisk ameriške prve dame ali predsedniškega para v Sloveniji, je premier izrazil prepričanje, da bo rezultat dobrega pogovora med gospema kdaj kakšen stik v Sloveniji ali kje drugje. Konkretnejši pa ni bil.

Partnerskega programa v četrtek so se poleg ameriške prve dame in partnerice slovenskega premierja udeležili še francoska prva dama Brigitte Macron, soproga turškega predsednika Emine Gulbaran Erdogan, soproga generalnega sekretarja zveze Nato Ingrid Schulerud, bolgarska prva dama Desislava Radeva, soproga belgijskega premierja Amelie Derbaudrenghien, soprog luksemburškega premierja Gauthier Destenay in islandska prva dama Thora Margret Baldvinsdottir.

Premier je še povedal, da sta imela tudi onadva z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom krajši pogovor in da mu je omenil, da ga Slovenija še kako pozna. "Na kratko sva spregovorila nekaj besed o Sloveniji," je dodal. Pogovor je bil smiseln, je še dejal Cerar, ki verjame, da bo Slovenija ostala z ZDA v dobrih odnosih kot doslej.

Ob tem je premier izpostavil, da je pomembno predvsem, da ZDA ostanejo zveste demokratičnim vrednotam, s katerimi vplivajo na celoten svet.

Na predstavništvu Slovenije pri Natu, kjer je imel premier novinarsko konferenco, so danes postregli s potico, ki je postala hit po obisku ameriškega predsedniškega para pri papežu Frančišku. Vonj po potici se širi tudi v Bruslju, je povedal Cerar.

Priporočamo