Chevy Chase: Zdravstvenih težav ne jemlje resno

Chevy Chase: Zdravstvenih težav ne jemlje resno (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
4. 12. 2016

Po pisanju tujih medijev se je ameriški zvezdnik Chevy Chase že v začetku septembra, sredi snemanja filma Dog Years, prijavil v kliniko za odvajanje od alkohola. Odvisnost pa žal ni njegova edina težava ...

Pred dvema mesecema in pol, ko se je Chevy Chase odločil, da se bo odvisnosti od alkohola poskušal znebiti s pomočjo zdravljenja v kliniki Hazelden Addiction Treatment Center v Minnesoti, v kateri je bil leta 2014 pacient tudi njegov žal že pokojni kolega Robin Williams, se je zdelo, da položaj ni tako zelo resen, kaj šele kritičen. Predstavnik ameriškega igralca, komika, scenarista in producenta je takrat namreč zatrjeval, da njegov varovanec ni na zdravljenju, ampak je kliniko obiskal le z namenom, da bi v njej 'prišel do svoje najboljše verzije'. Zdaj se zdi, da so bile te besede daleč od resnice. Spletni portal Radar Online se je namreč razpisal o tem, da 73-letnemu igralcu preostaja le še leto dni življenja, če ne bo imel operacije, s katero bi mu presadili jetra.

Do te šokantne ugotovitve se je dokopal zdravnik, ki si je ogledal posnetke in skrb zbujajoče Chevyjeve fotografije z rehabilitacije, ki jih je objavil tudi omenjeni portal in s katerih je razvidno, da zvezdnik filmov Nore počitnice ni niti najmanj zaskrbljen za svoje zdravstveno stanje. O vsem skupaj so spregovorili tudi pacienti, ki so se zdravili v isti kliniki: "Zelo je neurejen, neobrit, sploh ni videti dobro." Vir iz klinike je še dodal, da je bil Chevy ob prihodu kar tri dni na detoksikaciji, ki sicer traja le en dan. "Hudo je bolan," je zatrdil anonimnež, ki dobro pozna položaj, v katerem je (nekdaj) priljubljeni hollywoodski zvezdnik. Chevy svojega zdravstvenega stanja namreč ni skrival, nasprotno, o njem se je povsem odkrito pogovarjal s 'sotrpini', ki jim je odprl dušo in srce. Med drugim jim je razkril, da so njegove vrednosti jetrnih encimov visoke in da je vzrok za to lahko tudi ciroza. Newyorški internist Stuart Fischer je pojasnil, da je Chevy zaradi kombinacije odvečnih kilogramov in pretiranega uživanja alkohola v smrtni nevarnosti.

Zvezdnik se z odvisnostmi bori že več desetletij. Prvič se je za zdravljenje odločil že davnega leta 1986, a ljudje, ki so mu blizu, pravijo, da kljub vsemu še vedno ne dojema resnosti položaja. Namesto da bi počival in se osredotočil na svoje zdravje, se pogosto zabava. "Če se ne bo nehal slabo prehranjevati in pretiravati z alkoholom, bo njegove kariere kmalu konec," se glasi črna napoved dr. Fischerja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri