Christine Neubauer: Nova slovenska zvezda v Hollywoodu?

Christine Neubauer v Hollywoodu (foto: Liubov Salpagarova, Peter Baratti, osebni arhiv) Liubov Salpagarova, Peter Baratti, osebni arhiv
Vir: Story
26. 12. 2011

19-letna slovenska manekenka Christine Neubauer je dekle, ki ima kljub mladosti neomajno voljo in jasno začrtane cilje. Ti so jo ponesli naravnost v Hollywood, kjer je pod okriljem svetovno priznane agentke Marine Masowietsky posnela serijo fotografij s priznanimi fotografi, režiser Lance Kawas pa ji je ponudil tudi vlogo v svojem novem filmu.

Story: Christine, se spominjate svojih začetkov? Prvih korakov v modnem svetu?

Moj navdih sta vedno bili moja mami in pa babica, kustomografinja. V teatru sem preživela zgodnjo mladost, pri 15 letih sem izkusila modni svet v prvi modni agenciji, potem je prišla druga, tretja in četrta ... Šele peta je bila tista prava, ki mi je dala polet in zagon v Los Angelesu.

Story: Kakšno je vaše mnenje o modnem svetu pri nas in na splošno? Se vam zdi na trenutke krut?

Moje izkušnje so lepe, a od teh izkušenj se ne da živeti. Če je tvoj cilj jasen in če si dovolj odločen in strog do sebe, pa ti lahko vse uspe. Vedno moraš vztrajati, ne smeš poklekniti, seveda moraš biti dovolj močna oseba, da vse to breme nosiš in ga prineseš na cilj.

Story: Po kom se zgledujete?

Nimam vzornikov in vzornic. Imam svoj način oblačenja, mišljenja in izražanja. Morda sem prav zaradi tega v Sloveniji naletela na mnogo ovir.

Story: Za katero modno znamko bi sicer najraje delali?

Thierry Mugler, ker njegova obleka naredi tisto, kar bi morala vsaka ženska imeti.
Story: Se v prihodnosti vidite v modi ali vas vleče kam drugam?
Najbolj me zanima film, a se zavedam, da je najtežje uspeti na tem področju, saj je v filmski industriji največ konkurence.

Story: Poletje ste preživeli v Los Angelesu. Zakaj in s kakšnim namenom ste potovali v mesto angelov?

Tja me je povabila moja agentka Marina Masowietsky, ki meni, da sem glede na višino in postavo najbolj primerna za tamkajšnji trg. Sem bolj tip hollywoodske klasične zvezde in ne toliko tip visoke, super suhe manekenke v Parizu.

Marina na vsak model, s katerim sodeluje, gleda drugače in pripravi karierni načrt za vsako dekle posebej. Zame sta Los Angeles in Miami, za katero drugo pa bo lahko New York in Pariz. Odvisno od tipa!

Napisal Domen Mavrič
Fotografije Liubov Salpagarova, Peter Baratti, osebni arhiv

Več v reviji Story

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story