Cilj Indire Ekić - priti pod 70 kilogramov!

Cilj Indire Ekić - priti pod 70 kilogramov! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
8. 5. 2018

Ptujčanka Indira Ekič je kot edina ženska predstavnica v lanskem šovu The Biggest Loser prišla v finale. Danes je vzornica mnogo dekletom, ki so se našla v njeni zgodbi in se nanjo obračajo s prošnjami po pomoči. Aktivno pa sodeluje tudi kot komentatorka novega šova v oddaji Od težaka do junaka.

Story: Indira, nov šov, novi tekmovalci. Kako jih spremljate in kaj doživljate, ko se spomnite svoje lanske preobrazbe?

Popolnoma razumem, kaj preživlja vsak tekmovalec. Zlahka se vživim v njihovo pot hujšanja pred kamerami. Sama sem precej tekmovalen tip in sem imela jasno začrtane cilje, kar pri nekaterih letošnjih tekmovalcih malo pogrešam. Menim, da nihče ne bo presegel Bojanovih zmagovalnih 74,4 kilograma izgube.

Story: Bi se še kdaj odločili za sodelovanje v takšnem šovu in zakaj?

Za The Biggest Loser šov vedno! Za katerega drugega pa ne. Iz tega šova sem odnesla veliko pozitivnih stvari. Predvsem navade in način prehranjevanja. Pri nas doma nismo jedli zelenjave, in to mi zdaj ne dela težav. Z veseljem za kosilo pojem solato. Potem aktivnosti. Ko se zjutraj zbudim, grem teč. Veliko telovadim in zdravo jem.

Story: Kakšna izkušnja je bila to vas?

Težko opišem z besedami, saj vse skupaj doživljam zelo čustveno. Ravno včeraj sem na predstavitvenem videu gledala čustveno zlomljeno punco, ki je obupano molila in čakala na priložnost, ki jo bo dvignila s tal. Sama se ni znala. Ta punca sem bila jaz in ta priložnost je bil šov The Biggest Loser Slovenije. Šla sem na vse ali nič! Osvojila sem vse! Zase sem zmagovalka.

Story: Naredili ste spremembo. Najprej vizualno - izguba skoraj 30 kilogramov ni kar tako. Potem nos in potem še ljubezen. Mi zaupate kaj o vsem tem?

Kar sami si poskušajte predstavljati, da v treh mesecih prideš do želene postave, se začneš imeti rad, preboliš bivšega fanta ter, kar je najboljše, najdeš čudovitega moškega, ki je ponosen nate in ga ni sram predstaviti punce vsemu svetu, tako kot je bilo to pri mojem bivšem fantu. Živim na polno! Moj nos je bil samo tista pika na i in hvaležna sem dr. Andreju Testenu, ki je uresničil moje sanje.

Story: S fantom Maticem, ki je tudi trener v šovu, že živita pod skupno streho. Kako sta se navadila skupnega življenja?

Ta človek je resnično popoln. Vsaj jaz ga gledam tako. Narejena sva drug za drugega. Sva kot jin in jang. Ta človek me je imel rad debelo, rad me ima postavno, rad me ima lačno, tečno in ko preživljam PMS. (smeh) Gleda me na način, kot si vsaka ženska to želi. Vse zasluge za moj uspeh gredo njemu in trenerju Janu.

Story: Mogoče bi kdo rekel, da sta hitro začela živeti skupaj ...

Sem staromodna in vedno sem bila trdno prepričana, da vse, kar se z lahkoto dobi, se še hitreje izgubi. Ampak naju je vodilo srce, sama sebe sem presenetila. Zdelo se nama je pravilno. Oba sva zrela, imava skupne dolgoročne cilje in skupaj neznansko uživava! Znava ceniti vsak preživeti trenutek, ki nama je dan!

Story: Kako je novega partnerja sprejela vaša mama?

Zelo dobro! Obstala sem z odprtimi usti, ko sta se že v prvi minuti smejala in pogovarjala, kot da sta stara dobra prijatelja. Prisežem, da se ne poznata od prej! (smeh)

Story: Vaša sestra je bila oz. je miss Universe. Kako je ona spremljala vašo preobrazbo?

S sestro imava posebno vez, že tudi z vidika, ker sva odraščali brez očeta. Mama je veliko delala, midve pa sva preživeli veliko časa skupaj. Ceniva vsako malenkost. Moja sestra je preveč dober človek, kar v današnjem svetu mogoče ni najboljše. Prepričana sem, da se je sestra v času moje preobrazbe zlahka vživela v mojo vlogo, ker me najbolje pozna. Ona me je najbolje razumela in prepričana sem, da je ponosna name.

Story: Če se vrneva nazaj na vaše kilograme. Prihaja poletje in mnogo deklet se bo znova odločalo za dieto. Kaj jim priporočate?

Te zloglasne hitre poletne diete ali shujševalne čudežne tablete so zlati zaklad marketinških družb. Edina formula, ki preverjeno deluje, je 'manj jej in več telovadi'. Poskusite preživeti en mesec brez sladkarij, 'junk fooda', sladkih pijač in kruha, telovaditi od štirikrat do petkrat na teden, piti vodo in to vzdrževati. Rezultati bodo zelo vidni že pred poletjem. Najboljše od vsega pa je, da vzameš to kot življenjski stil in delaš to vsak dan. Potem ni bojazni, kdaj bo čas za kopalke. Pa še počutili se boste fenomenalno, vsak dan!

Story: Kako gledate danes na življenjski slog mladih, ki so čedalje debelejši, imajo nezdrav način prehranjevanja, se ne gibajo?

Trend debelosti v Sloveniji je precej visok. Veliko mladih sploh ne ve, kako naj se prehranjujejo in kaj naj jedo. Sediš za mizo ves dan in ješ neprimerne stvari. Tega se ne zavedaš, dokler ne prideš do konfekcijske številke 46. Sama pred udeležbo v šovu nisem vedela, kaj so kalorije. Kako jih šteti in kaj spremljati pri živilih. Kaj jesti, da je dobro za zdravje in da je hrana uravnotežena.

Story: Bi še sami tudi kaj shujšali do poletja, ali vam je cilj obdržati kilograme?

Trenutno sem na 77 kilogramih, moj cilj je priti pod 70. 

Besedilo: MIMA // Fotografije Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2018

Story 10/2018, od 26. 04. 2018