Citrarka Tanja Zajc Zupan še kako ponosna na hčerko Ano

Citrarka Tanja Zajc Zupan še kako ponosna na hčerko Ano (foto: Goran Antley) Goran Antley
23. 9. 2019

Naši priljubljeni citrarki Tanji Zajc Zupan poleg glasbe še kako pomeni tudi družina. Sploh je tu hčerka Ana, ki ji pomaga tako pri koncertih kot tudi pri njenih nastopih, poleg tega pa pridno študira, seveda pa je še kako aktivna na drugih področjih.

A pojdimo po vrsti. Če bo vse po sreči, no, drugače skoraj ne more biti pri Ani, bo kaj kmalu magistrirala, saj je trenutno diplomirana literarna komparativistka in slovenistka (primerjalna književnost in slovenistika na FF), s 1. oktobrom pa se ji začne absolventsko leto, v katerem bo, kot nam je zaupala, magistrirala.

In kaj poleg študija Ano trenutno navdušuje in zapolnjuje njen prosti čas? "Trenutno predvsem pomagam pri organizaciji dogodkov v Kikštarterju (inkubator in coworking prostor v Kamniku, kjer organiziramo dogodke v povezavi s podjetništvom) in ustvarjam scenosled in scenarij za Koncert Mediteranskih pesmi. Prvega koncerta oktobra v Medvodah se že zelo veselim, ker je izbor pesmi odličen, komaj čakam pa tudi sodelovanje z opernim pevcem Klemnom Torkarjem, ki bo našo ustaljeno zasedbo zagotovo popestril in na oder prinesel odlično energijo. Obiskovalci pa me bodo seveda spet videli na odru, kjer bom poskrbela za izbrane besede in simpatično interakcijo z nastopajočimi," nam je v uvodu zaupala Ana, ki je zelo aktivna tudi v dobrodelnem društvu Rotaract klub Kranj, poleg tega pa je predstavnica slovenskega Rotaracta v multinacionalnem distriktu Rotaract Mediteran.

In kaj vse jo čaka to jesen?" Upam, da bom jeseni našla tudi čas za pisanje magistrske naloge in za moje dramsko ustvarjanje. (smeh).. Namreč lansko leto sem bila sprejeta v dramski laboratorij Nova branja SNG Drame Ljubljana, kjer smo ustvarjali svoje tekste in imeli maja bralno uprizoritev v Drami," je na kratko še strnila Ana.

Priporočamo