Claudia si želi mali ZOO!

9. 1. 2016

Pevka Claudia ima doma prav mali živalski vrt. Ob dveh kužkih ji po novem dela družbo še zajčica, vse druge živali pa še čakajo, da bodo dobile dom v njeni Deželi škratov, kjer je v načrtu gradnja malega živalskega vrta.

Claudia je že od nekdaj obdana z živalmi, čeprav je kot najstnica imela le morskega prašička. Odkar je spoznala moža, pa se je njen mali živalski vrt precej povečal. "Preden sem spoznala moža, sem živela v bloku in nikoli nisem imela drugih živali kot morskega prašička. Ko pa sem se preselila v hišo, je mož imel velikega kosmatinca, nemškega ovčarja, v katerega sem se takoj zaljubila. In potem sem želela še manjšega hišnega psa, ki pa je hitro postal zunanji kuža, saj ga je ovčar Đimi posvojil. Bil mu je kot oče in trener hkrati. (smeh) Lucky je bil res pravi srečko in lepo vzgojen kuža, ki ga je žal dan pred božičem, ko sem imela nastop, povozil avto. Še zdaj ne vem, kaj ga je gnalo na cesto za avtomobilom. To je bila zame velika izguba in nikoli si nisem mislila, da bom do živali lahko čutila takšno ljubezen," prizna Claudia.

Mladički

Že nekaj časa Claudia ustvarja Deželo škratov, ki je pravi mali raj za otroke. Njena velika želja je, da bi bil nekoč tam dom tudi za številne kmečke živali. "Ko sem obiskala prijatelja in svojega velikega oboževalca Jožeta Puco, mi je pokazal mlade kužke. Seveda sem si znova zaželela pasje družbe. (smeh) In ker nikoli nisem bila pozorna na spol, mi je bilo rečeno, da je samec. Poimenovala sem ga po Luckyju. Šele ko sem prišla k živinozdravniku, sem izvedela, da bo to kar Luckyca! No, doživela sem šok, ker sem prvič k hiši pripeljala samičko, ki smo jo poimenovali Lu," pove Claudia. "Nisem se odločila za sterilizacijo, saj sem želela videti, kako samice skrbijo za svoje mladičke. In ker je tudi moja mlajša hčerka obsedena z živalmi, smo dočakali rojstvo petih mladičkov, ki smo jih podarili. Le enega smo obdržali, tokrat prepričani, da imamo samca z imenom Lucky. (smeh) Lepo je gledati, kako mamica skrbi za mladiče, še lepše, kako se s sinom razumeta. Letos smo mladičke dobili že drugič in vse smo podarili. Žal pa je Lujinega ljubimca, ki ga je imela na deželi, povozil traktor. In zdaj ne bo več mladičkov, saj je blizu dovolila le njemu. Bil je lep kuža, ki je čuval svojo ljubico, ko je prišla v dolino. Res se je videlo, da je bila to velika ljubezen."

Zajčica

Danes si Claudia ne zna več predstavljati življenja brez živali. "Naša navihanca nam lepšata dneve in včasih se šalim, da bi morala le še govoriti. Ko se pogovarjamo, imam občutek, da razumeta prav vse. Ker pa Amelia (hčerka, op. a.) nima nikoli dovolj živali, smo kupili še čisto posebnega pritlikavega zajčka oziroma zajkljo z imenom Lili, ki je najbolj navezana name. Na vse druge pa kar renči. (smeh) Ko je spoznala oba hišna ljubljenčka, jo je Lu odlično sprejela, Lucky pa je imel prvi dan dirke, saj je ni utegnil povohati. A smo mu pozneje razložili, da je to nova družinska članica in jo je treba razvajati," razloži. "Naša družina zdaj šteje kar sedem članov in posledično v hiši ni časa za prepiranje, ker se veliko crkljamo. (smeh) Čakamo na pomlad, ko bomo kupili še zajčka, ki bo lahko povečal zajčjo družino, da vidimo, kako poteka še ta proces," se še zasmeje.

Priporočamo