Clemens (MasterChef): »Vse moram imeti pod nadzorom.«

Clemens (MasterChef): »Vse moram imeti pod nadzorom.« (foto: Janez Marolt) Janez Marolt
Vir: Jana
4. 4. 2017

Pevec, avtor besedil in glasbe Klemen Mramor, bolj znan pod umetniškim imenom Clemens, svoje kuharske spretnosti predstavlja v oddaji MasterChef.

Letos ste nastopili na Emi, kuhate v oddaji MasterChef, igrate v TV-serijah in sinhronizirate risanke. Kako najdete čas za vse obveznosti?

Vse je v dobri organizaciji, in ko si enkrat v takem tempu, to postane samoumevno in znaš funkcionirati samo še tako. Včasih še sam ne vem, kako mi uspe vse narediti.

Kaj od naštetega vas najbolj osrečuje?

Vedno mora biti kombinacija stvari, saj me osrečuje prav vsaka stvar, s katero se ukvarjam. Navadno se usmerim v zadevo, za katero opazim, da moram vanjo v tistem trenutku vložiti največ. Tako lahko usklajujem več stvari hkrati, ki se lepo dopolnjujejo.

Ste bili tudi v najstniških letih tako dejavni?

Kot najstnik sem štirikrat na teden treniral badminton, imel sem vaje z bendom, ob tem pa hodil v šolo, ki je morala biti na prvem mestu. Hkrati sem našel tudi čas za zabavo in igranje računalniških igric.

Nekje sem prebrala, da ste že pri štirih letih stali na odru Španskih borcev in peli Kekčevo pesem. Ste že takrat vedeli, da se želite ukvarjati z glasbo?

Takrat sem delal tisto, kar sem čutil in v čemer sem užival, brez drugih obremenitev. Rad sem pel, nastopal in zabaval vse okoli sebe. Očitno so vsi ti občutki ostali in se spremenili v nekaj resnejšega.

Kdaj pa se je pojavila strast do igre?

Igra je v moje življenje prišla v prvem razredu osnovne šole, ko sem sodeloval v dramskem krožku in so opazili, da imam zelo velik potencial. Vsako leto smo pripravljali različne predstave, vodil sem šolske prireditve in osvojil nagrade za najbolj perspektivnega igralca.

Za pesem Jst bi te mel ste sami režirali videospot. Kako to, da ste se odločili za to potezo?

Za vse svoje videospote imam izdelano idejo, kako bi projekt izpeljal, tako da je bilo očit-no, da se bom spustil tudi v režiranje. Rad imam kontrolo nad vsem, kar delam, saj želim, da je vse dodelano in izpeljano, kot sem si zamislil. Sem velik perfekcionist.

Kuhate v oddaji MasterChef. Radi kuhate?

MasterChef je zame velik izziv. Rad kuham in ustvarjam nove jedi, vendar je v MasterChefu kuhanje na povsem drugi ravni. Gre za največji kuharski šov, zelo sem se ga veselil in sem presrečen, da sem lahko del njega.

Katero jed najbolje pripravite?

Zelo rad kuham morsko hrano, blizu pa mi je tudi kari. Sem pa tudi velik sladkosned.

Se v vašem polnem urniku najde čas za ljubezen in sprostitev?

Ljubezen nas poganja naprej, daje energijo in najdem jo v vseh stvareh, ki jih delam. Ni veliko prostega časa, ko ga pa imam, se sprostim ob dobrem filmu, na pijači s prijatelji ali sprehodu s psičko Taro. 

Besedilo: Danaja Lorenčič

Fotografija: Janez Marolt