Ljubezenska zgodba: Človek z dvema obrazoma

16. 10. 2013

Izšla je prva številka mesečnika Ljubezen piše zgodbe, v katerem vas čaka 6 izjemnih ljubezenskih zgodb slovenskih avtoric in avtorjev. Ta trenutek razkrivamo delček zgodbe Človek z dvema obrazoma pisateljice Maje Krajnc.

Ko se je začelo poročno rajanje, je vzela kozarec šampanjca in se odpravila po potki, ki je vodila mimo velikanskih cvetočih grmovnic. Nič ji ni bilo do tega, da bi plesala s trebušastimi veseljaki ali pa sodelovala v zabavnih igricah, pri katerih so moški tekmovali, kateri bo prej pojedel jabolko, ki ga ženska drži med koleni. Prišla je do umetelno postrižene žive meje, ob kateri je stala miza iz belega kamna, ob njej pa dve klopi. Od tam se je odpiral prelep pogled na bazen, ki je stal na drugi strani hiše, kjer ni bilo dreves. Glede na dekoracijo je bilo očitno, da se bo kasneje, ko bo padla noč, tudi tam nekaj dogajalo.

"Vam gre gneča na živce?" je zaslišala za seboj.

Obrnila se je in zagledala postavnega moškega, ki jo je prej opazoval. Bil je še bolj čeden kot od daleč. Imel je na kratko postrižene temne lase in modre oči. Spominjal jo je na Goergea Clooneyja. Nasmehnila se je.

"Očitno sva že dva," je odvrnila.

"Že prej sem si ogledal skrivališče, kamor se bom zatekel pred tetami, ki se rade vrtijo po plesišču," je rekel. "Na najino skrivališče," je dodal in dvignil kozarec šampanjca. "Dovolite, da se predstavim. Ženinov stric, Andrej Kresal."

"Julija Berce, nevestina sestrična v tretjem ali četrtem kolenu. Prosim, ne zahtevajte od mene, da vam naštejem vse sorodstvene povezave, ker je preveč zapleteno."

"Potem pa mi raje povejte, s čim se ukvarjate, da bo bolj zanimivo ..."

Pogovor se je odlično začel, začinjen pa je bil s ščepcem humorja, kar jo je še najbolj navdušilo. Nenadoma ji ni bilo več dolgčas. Povedala mu je, da je lastnica majhne prodajalne umetniških predmetov, starih knjig in spominkov.

"Ker sem študirala na akademiji, prodajam tudi svoje izdelke. Zadovoljna sem," je zaključila.

Andrej je bil fotograf, svobodni ustvarjalec, večni iskalec lepote, igre narave in svetlobe. O svojem delu je govoril s strastjo, ki jo je povsem prevzela. Fotografija je bila njegovo življenje. Sodeloval je s fotografsko agencijo, ki je redno odkupovala njegove posnetke. Preden ga je lahko vprašala, na kateri internetni strani si jih lahko ogleda, sta zaslišala šuštenje. Nekdo se jima je približeval. Bila je ženska v rdeči obleki z globokim dekoltejem, ki je v visokih petah hodila kar po travi, zato so se ji vdirale v zemljo. Stegovala je vrat in očitno nekoga iskala. Andrej jo je potegnil za grmovje.

"Oh, ne, gneča prihaja," je smeje zašepetal in jo prijel za roko.

Zasmejala sta se in kot dva najstnika stekla stran, na drugo stran hiše, kjer ni bilo nikogar.

"Kaj če bi šla nekam drugam na pijačo? Samo midva," je predlagal.

"Z veseljem," je prikimala.

... In če se Julija zdaj ozre nazaj, si želi samo to, da bi takrat na poroki Andrejevo povabilo zavrnila.

Zakaj, izveste v knjižici Ljubezen piše zgodbe, ki vas čaka na običajnih prodajnih mestih s časopisi in revijami ter v knjigarnah Felix. Cena knjižice je 2,99 evra.