Črt Banko (Bar): Kam je vložil 50 tisočakov?

Črt Banko (Bar): Kam je vložil 50 tisočakov? (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
30. 7. 2018

Zmagovalec resničnostnega šova Bar 2015, Pirančan Črt Banko, je vesel, da se na male zaslone komercialne televizije Planet TV letos jeseni znova vrača priljubljen resničnostni šov, ki je tudi njemu pomagal doseči medijsko prepoznavnost.

Primorca smo pred dnevi obiskali v Piranu, kjer je ekskluzivno za revijo Nova pokazal, kam je vložil veliko denarno nagrado 50.000 evrov, ter nam ob obujanju nepozabnih spominov na Bar razkril, kaj počne danes. "Biti izbran med štiri tisoč prijavljenimi kandidati za šov ter sodelovati v njem in na koncu še zmagati je vsekakor nepozabno. Pot do zmage je bila vse prej kot lahka, in kdor ni izkusil te poti, se mu niti ne sanja, kaj vse je treba prestati, da na koncu dosežeš cilj, ki je vprašljiv vse do zadnje minute šova. Nastop v resničnostnem šovu prinese veliko, saj v različnih okoliščinah in pod adrenalinom ter pritiskom spoznaš sebe, svojo moč, voljo. Ko si najbolj utrujen, namreč ne smeš spati, ker kamere snemajo in producenti želijo, da si buden ali pa da greš nekam – na izlet, izziv ali delat. V 105 dneh te pripeljejo do stanja, ki ga prej nisi poznal, ampak moraš ostati zbran, saj je cilj samo eden – zmaga, v kateri moraš ohraniti čist obraz," pove Črt in razkrije, kako je porabil znesek iz resničnostnega šova.

"Ko zmagaš, vsi vidijo samo denar, ki si ga dobil. Vsi so bolj pametni od tebe, kaj narediti z denarjem, in vsi več vejo o tebi kot ti sam. A to je cena, ko se izpostaviš in postaneš medijsko prepoznaven. Kot prvo, od prigarane nagrade 50.000 evrov po odštetem davku in plačilu dohodnine prejmeš okoli 33 tisoč evrov. To je nagrada, in ne 50.000 evrov, kar se reklamira in je znesek, ki je izpostavljen, da pritegne k prijavi k šovu. Priznam, da so vsi pričakovali, da bom s prejeto nagrado uresničil željo po svojem baru. A s 33 tisoč evri ne moreš plačati niti letne najemnine, kaj šele vse ostalo. Tako sem po tehtnem premisleku nagrado porabil izključno za dokončanje in opremo svojega stanovanja, velikega 75 kvadratnih metrov. Po treh letih od zmage še vedno menim, da je bila ta odločitev takrat pravilna. Po novem omenjeno stanovanje v Piranu poleti tudi oddajam in ga imam v sezoni polno zasedenega, kajti Piran v poletnem času poka po šivih od turistov z vsega sveta."

Za konec smo Črta povprašali, kakšen je zmagovalni nasvet za nove kandidate v jesenskem šovu, ki bodo morali biti kos številnim gostinsko obarvanim nalogam. "Vsem, ki se bodo prijavili in bodo izbrani, že zdaj čestitam za pogum in jim svetujem, naj bodo v šovu to, kar so," je jasen Banko in doda: "Kajti 105 dni se ne da igrati, ne da bi te sotekmovalci ali gledalci spregledali. Tako je najbolje, da zavihajo rokave, ker si niti približno ne predstavljajo, kako težka je pot do končne zmage."

Daleč od gostinstva

Pirančan ne skriva, da se je po tehtnem premisleku po zmagi v Baru popolnoma odmaknil od gostinskih voda ter našel novo poslovno pot, v kateri uživa. "Od zaključka Bara se ukvarjam z zobozdravstvom. Nisem zobozdravnik, da ne boste narobe razumeli. Delam v smeri trženja za zobno ordinacijo v Matuljih pri Opatiji, ki jo tržim prek strani crodent.net," razkrije Črt in doda: "Kot ekipa smo res vrhunski ter iz dneva v dan prepoznavnejši. Za zdaj me v gostinske vode ne vleče več. Je pa res, da me veliko ljudi še vedno pokliče za kakšno sodelovanje ali pa za nasvet glede gostinske organizacije, saj imam poleg dodatno pridobljenega znanja v Baru še mnogo predhodnih izkušenj z vodenjem."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe, osebni arhiv