Črt Banko: »Po novem letu se mi bo spremenilo življenje«

15. 12. 2015
Deli
Črt Banko: »Po novem letu se mi bo spremenilo življenje«

»To, kar sem doživel na očesni kliniki Svjetlost v Zagrebu, je zame revolucija! Še kar ne morem verjeti, da bom po vsem tem času lahko končno spregledal brez očal oziroma leč,« je z navdušenjem povedal Črt Banko, zmagovalec Bara 2015, ki se sedaj ukvarja z dentalnim turizmom.

»Sam delam v zdravstvu in prav zato sem bil naravnost osupel po prvem pregledu. Na kliniki imajo šest sodobnih operacijskih dvoran z osmimi različnimi oddelki in najmodernejšimi diagnostičnimi centri. Opravil sem ogromno meritev in vsi zaposleni so bili do mene stoodstotno profesionalni, vendar vseeno prijazni. Res so se mi posvetili kot osebi in ne zgolj pacientu, počutil sem se kot doma. Ker imajo tako natančne meritve, so ugotovili, da imam dioptrijo +4,25 namesto prej postavljene diagnoze +2,25. Z naprezanjem očesnih mišic sem to skrival. Ko so mi dali kapljice za sprostitev, pa je bila slika čisto drugačna.« Prav zato mu je profesor in doktor Nikica Gabrić iz očesne klinike svetoval vstavitev intraokularnih leč. »S tem bo njegov vid po operaciji izostren in očal ne bo več potreboval. Operacija bo trajala približno 10 minut na oko. Črtu bomo dali lokalno anestezijo, z ultrazvočno sondo bomo naredili 2-milimetrski rez in odstranili njegovo naravno lečo. Na njeno mesto bomo nato namestili novo lečo z ustrezno dioptrijo. Operacija je povsem neboleča in izjemno učinkovita,« je razložil doktor Gabrić.

Črta Banka čaka operacija po novem letu. Njegovi estradni kolegi, med njimi Lado Leskovar, Iris Mulej in Špela Grošelj, so to pozitivno izkušnjo že imeli, zato tudi radoživ primorec pričakuje samo najboljše: »Po novem letu se mi bo res spremenilo življenje!«

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan