Črt Banko si želi pet otrok!

15. 7. 2015

Črt Banko, simpatični 33-letni Primorec, ki je pred nekaj tedni resničnostni šov Bar zapustil kot zmagovalec, se počasi vrača v ustaljene tirnice. Kljub glavni nagradi ostaja v svoji stari službi, zelo dejaven pa je tudi na dobrodelnem področju. Na prvo mesto postavlja družino, in čeprav si z bodočo izbranko želi ustvariti tudi naraščaj, je trenutno posvetil svojo pozornost otrokom, ki nimajo staršev.

Veliki zmagovalec letošnjega resničnostnega šova Bar Črt Banko iz Pirana je s sotekmovalci izpeljal prav posebno humanitarno akcijo – razveselili so morje otrok brez staršev, in sicer s prav posebnimi aktivnostmi in nepozabnimi doživetji, ki ne bodo šli kaj hitro v pozabo ne na eni ne na drugi strani.

"Da, ta akcija je bila še v sklopu Bara, med šovom smo zbirali donacije za otroke brez staršev in akcijo načrtovali takoj po šovu. Na morje smo popeljali otroke iz Murske Sobote, Maribora in s Ptuja. Ker se je vse dogajalo v občini Piran, sem bil itak ves čas zraven. Nesebično mi je vse dni pomagal tudi Joel. Drugi so se odzvali po svojih močeh, nekaterih pač ni bilo. Te dni sem načrtoval samo to in zelo sem vesel, da smo otrokom pričarali nasmeške na obraze. Prav lepo jih je bilo gledati, kako se veselijo, kako uživajo. In vesel sem, da smo barovci tisti, ki smo jih v takem številu peljali na morje. Seveda brez donatorjev ne bi šlo in se še enkrat javno zahvaljujem prav vsem," pravi Črt. V letovišču Pacug je prejšnji teden tako štiri dni odmeval res glasen smeh, bilo je veliko veselja ter zadovoljstva otrok brez staršev, ki so jim letovanje z raznovrstnimi aktivnostmi omogočili tekmovalci resničnostnega šova Bar – Črt, Joel, Ivona, Nejc in Damjan. 43 otrok brez staršev je v letovišču Pacug v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič-Rudnik doživelo nepozabne trenutke. Otroci so bili v nenehnem spremstvu šestih vzgojiteljev, športnega animatorja, vodje, barovcev Črta in Joela.

"Vse aktivnosti so bile izvedene, kot smo jih načrtovali. Z Joelom sva bila vsak dan z otroki, ki so neizmerno uživali," je dodal. Svoje barmanske spretnosti je pokazal tudi barovec Damjan ter otrokom uprizoril barmanski šov. Otroci so se tako varno potapljali, vozili z barkami, obiskali akvarij, jedli sladoled, rajali tudi z barovcema Renejem in Danijelom ter barovkama Sanjo in Tanjo, prejeli darila donatorjev, in kar je najpomembneje, vsi zdravi in zadovoljni odšli domov z lepimi spomini. "Iskreno, res sem užival v njihovi družbi in prav ponosen sem na našo akcijo. Ko vidiš te vesele oči ... To težko opišem, saj se mi moje kar orosijo od sreče. Hvala Joelu, ki je z mano in otroki preživel vse dni in se odpovedal vsem aktivnostim. Upam, da to ni zadnja dobrodelna akcija in da lahko še kje pomagam po svojih močeh," je povedal za konec.

Deklet se ne brani

Odkar je zapustil šov in s tem povezano delovno mesto v Nebotičniku ter se vrnil v domači Piran, Črta na vseh koncih oblegajo oboževalci. Predvsem navdušenke nežnejšega spola, ki bi si postavnega Primorca želele tudi zase. Na vprašanje, ali dobiva nespodobna povabila, nam je Črt prijazno odvrnil, da mu povabil sicer ne manjka, vendar pa do zdaj še nobeno ni bilo pretirano nespodobno. Vsekakor uživa v pozornosti in svojem samskem statusu. "Kar se tiče deklet, se ne obremenjujem. Imam prijatelje in prijateljice, kot prej. Vsa nova prijateljstva gredo težko skozi. Je pa res, da sem človek, ki se z vsakim rad pogovarja, rad se nasmejim. Nisem negativen in ne odbijam ljudi od sebe. Vsaj dokler ne ocenim, da bi me radi kaj izkoristili ali pa mi težili. Deklet je toliko kot prej. Dokler sem samski, imajo še kakšno možnost, potem pa konec. (smeh) Nespodobnim povabilom se s prijatelji le nasmejem na ves glas. Že jutri začnem delati v svojem podjetju, kmalu pa tudi za šankom, kjer sem delal pred Barom (Mazinin). Imam pa vsak teden tudi gostovanja po lokalih in prireditvah po vsej Sloveniji. Ostajam isti stari Črt, kot ga vsi poznajo."

Brez družine ne bi zmogel

Črt je ponosen, da so v njegovi družini že od nekdaj zelo povezani, in to spoštuje. Pravi, da sta s sestro že od rojstva zelo lepo vzgojena in da je ponosen na to, da so starši še vedno skupaj, torej da niso ločeni. Svojo štiri leta mlajšo sestro ima neizmerno rad, čeprav menda tega ni vedno razumela in je mislila, da ji teži. A kot njen brat ji želi le najboljše in jo je vedno branil ter pazil, da ne bi delala neumnosti. Tudi sam si želi, da bi nekoč imel takšno družino. "Z zadnjimi nekaj dekleti, ki sem jih imel, sem mislil resno, ampak ker sem tako ekstrovertiran in nasmejan in ker rad pogledam za dekleti, me nobena ni jemala resno. Če bi imel več denarja, bi imel pet otrok, ker jih imam tako rad. Moje mnenje je, da moraš imeti partnerico, s katero boš imel družino, najraje na svetu in ostati z njo za vedno. Otrok ne more ostati samo z očetom ali samo z mamo. Najbolj me moti to, da so starši ločeni," je še povedal Črt.

V Baru izgubil mišice

Že pred časom je v javnosti zaokrožila fotografija razgaljenega Črta, kjer razkazuje svoje izklesane mišice. Podoba izpred nekaj let, ko se je Črt ukvarjal z osebnim trenerstvom, je požela kar nekaj navdušenja. Po tem, ko se je podal v gostinske vode, je svoje telo malce zanemaril, tudi med šovom je njihov jedilnik temeljil predvsem na mastni in hitri hrani, poleg tega je alkohol tekel v potokih, zaradi česar se je kar malce poredil, vendar pa je po vrnitvi domov odvečne kilograme hitro izgubil.

Značke: Črt Banko