Čudežni deček Luka Dončić gre na letošnji izbor NBA

Čudežni deček Luka Dončić gre na letošnji izbor NBA (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
30. 3. 2018

Zastopnik Luke Dončića Bill Duffy je za POP TV potrdil, da se bo čudežni deček slovenske košarke udeležil letošnjega izbora ameriške košarkarske lige NBA. Dončić velja za enega glavnih kandidatov za prvi izbor.

Kot je pojasnil Duffy za slovensko komercialno televizijo, se 19-letni Dončić poleti najprej namerava udeležiti NBA kampa, nato pa bo se bo udeležil še izbora 21. junija v New Yorku, na katerega se je že prijavil.

Dončićevo namero je potrdila tudi njegova mati Mirjam Poterbin, ki je po poročanju portala MMC RTV Slovenija slovenskim novinarjem v Beogradu, kjer se bo Dončićev Real Madrid nocoj pomeril z domačo Crveno zvezdo, povedala, da se bo njen sin prijavil na nabor, a ga v ZDA verjetno ne bo.

Čeprav se že nekaj časa govori, da bo Dončić po koncu letošnje sezone v Evropi odšel v najmočnejšo ligo na sveto, gre za prvo uradno potrditev te namere. V ZDA naj bi po poročanju POP TV veljalo veliko zanimanje za izjemnega talenta evropske košarke.

Duffy je tako povedal, da si želi videti Dončića v Phoenixu pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. Slednji ima dobre možnosti, da prevzame sonca, agent pa meni, da je Dončić izjemno napredoval ravno pod vodstvom Kokoškova v reprezentanci.

Medtem pa je predsednik franšize Miami Heat Pat Riley za POP TV v telefonskem pogovoru dejal, da bi si želel v prihodnjih sezonah na parketu na Floridi v svoji ekipi imeti tako Gorana Dragića kot Luko Dončića.

Trener Luke Dončića Eric Leidersdorf, ki deluje preko zveze NBA in skrbi za prihajajoče košarkarje lige NBA, pa je televiziji povedal, da je Dončić izvrstno pripravljen in da je po opravljenih meritvah že na ravni uveljavljenih košarkarjev NBA ter da jim bo zlahka konkuriral.

Poterbinova pa je po poročanju MMC povedala, da Dončić nima nikakršnih želja, ko gre za izbiro kluba.

Dončić velja za enega glavnih kandidatov za prvi izbor na letošnjem naboru NBA. V tej sezoni evrolige ima povprečje 16,8 točke, 4,8 skoka in 4,6 podaje, s statističnim indeksom 22,7 (26 minut).

Pred enim mesecem ga je ameriška športna mreža ESPN v svoji simulaciji izbora prvič postavila na prvo mesto. Na spletni strani nbadraft.net, ki je zadnjo simulacijo objavila v četrtek, je Luka Dončić na petem mestu. Pred njim so DeAndre Ayton, Marvin Bagley, Michael Porter in Mohamed Bamba.

Najvišje izbrani slovenski igralec na naboru NBA doslej je bil Boštjan Nachbar, ki so ga Houston Rockets leta 2002 izbrali kot 15. v prvem krogu.

Priporočamo