Čudovita preobrazba Mojce Mavec, komaj bi jo prepoznali, Milan Gačanovič Gacho je ustvaril pravo mojstrovino!

Mojca je oblečena v kreacijo Jana Brovča, nakit BARI ART. (foto: Foto: Nina Znidersic) Foto: Nina Znidersic
Vir: Story
25. 6. 2022

Mojca Mavec, sofisticirana popotnica, ki s svojo neizmerno energijo rada spoznava mesta ter ljudi. In ravno ljudje so tisti, ki ji odkrijejo marsikatero skrivnost, ki ni napisana.

Le tako lahko svojim gledalcem in popotnikom, ki jih skupaj s Hišo Potovanj popelje v dežele, pokaže tisto, kar je običajno pozabljeno ali manj znano. Tudi v svojem zasebnem življenju je vedno v iskanju nečesa novega. Pravi, da vedno najde majhen košček, ki jo lahko pripelje do velikega odkritja.

Mojca je pozorna tudi na svoj slog oblačenja, ki je vedno dovršen, a hkrati lahko tudi zelo preprost. Za visoke pete, ki po njenem mnenju polepšajo žensko postavo, je kot ustvarjena. Nekako se izogiba slovenski navadi, da je udobnost prva in edina izbira pri oblačenju. In ravno to jo uvršča med Slovenke s prepoznavnim stilom.

V tokratni rubriki Story Stil Preobrazba, ki je še bolj glamurozna kot običajno, sta fotografinja Nina Žnideršič in kostumograf ter masker Milan Gačanovič Gacho Mojco na neki način povabila na njeno prvo modno popotovanje.

K sodelovanju pa sta povabila tudi dva izjemna mlada slovenska modna oblikovalca, ki po njunem mnenju ustvarjata s srcem in veliko domišljije ter svoj nesporni talent projicirata na svoje kreacije. To sta Jan Brovč, “človek z Marsa”, kot mu pravi Gacho, in sofisticirana NINARA.

Kako je bilo delati z Gachom? Vas je bilo kaj strah njegovih prijemov ličenja?

Gacha spremljam že dolgo, a nikoli nisva imela priložnosti sodelovati. Bili so prijazni pozdravi, izrazi spoštovanja in nazadnje srečanje ob kampanji z nakitom, pri kateri sem sodelovala. Lepo, da se je iz ideje razvilo nekaj več. Všeč so mi preobrazbe, priložnosti, ko se v tebi lahko predrami nekaj nenavadnega, morda predolgo skritega. Popolnoma sem se prepustila njegovi domišljiji.

Ali raje pozirate fotografu ali fotografinji? Sta se z Nino takoj ujeli?

Ne gre za spol, veliko več je vredna lepa energija. Nina jo izžareva z vsakim klikom. In mislim, da sva se lepo prebrali, že s prvim pogledom, sploh ni bilo potrebnih veliko besed. Nimam naravnega talenta za poziranje, zelo mi je pomagala, da se sprostim, Gacho pa je mojster za ta vražji pogled. Njegov trik z ušesi in očmi je legendaren. Ga ne delim kar tako, naj ostane najina skrivnost.

Kakšni so sicer vaši lepotni rituali, glede na to, da ste vedno sveži in lepi?

Dan se pri meni začne in konča z nego kože, za to si vedno vzamem čas, ne glede na to, kdaj moram vstati in kdaj grem spat. Čiščenje in nega kože. Pa zajtrk, sprehod ob Ljubljanici do službe, kaka lepa misel, še preden prispem do Tromostovja. Ne potrebujem veliko, da je svet spet lep.

Se zato, ker ste prepoznavni, vedno naličite, ko greste ven?

Skoraj vedno. Že zato, ker imajo ljudje zdaj doma tiste strašno velike plazme in zaslone, kjer se vidi vse. No, peg več ne skrivam pod pudrom in tudi nekaj gub od smeha naj se kar vidi po dolgem in počez.

Ker veliko potujete, morate verjetno še posebej skrbeti za svojo kožo?

Ja, na koži so res vse sledi, vse napake, a tudi stvari, ki jih počneš prav v življenju.

Zdi se, da vam leta ne morejo blizu. V čem je vaša skrivnost?

V šarmantnih izpraševalcih v intervjujih, ki ne štejejo let tako natančno, kot je zapisano na osebni izkaznici in drugih dokumentih. In enostavno to, da poskušam skrbeti zase, ne dovolim skrbem, da zarežejo pregloboko. In na fotografijah, ki so pred vami – noro dobra osvetlitev. Tole je brez filtra! Res mojstrsko.

Ne spomnim se, da bi kdaj imeli težave s kilogrami. Vedno ste imeli in še imate popolno postavo. Kako vam uspeva, glede na to, da imate radi dobro hrano in doma ter po svetu radi poskušate nove jedi?

Nisem sladkosneda in veliko se gibam, predvsem hodim na dolge sprehode - te naravnost obožujem. Najlepša sta hoja, ki te popelje skozi gozd, in tek na traku v telovadnici.

Ker pravijo, da lepota pride tudi od znotraj, to pomeni, da ste zadovoljni s svojim življenjem in tem, kar počnete? Si predstavljate življenje brez potovanj?

Tu je matematika zelo enostavna. Tri četrtine življenja je delo, mora ti biti všeč, sicer ne prideš daleč. Sama imam poklic, ki me zelo izpolnjuje, omogoča mi neprestano učenje in spoznavanje zanimivih ljudi. Saj ni vedno vse enostavno, predvsem me uničuje neurejen delovnik, saj kot svobodnjakinja velikokrat delam več stvari hkrati ali pa se delo zavleče pozno v noč. Te vrstice pišem ob 23.08 in upam, da jih pošljem pravočasno. Lahko noč, če ste že v postelji.

Vaša pozitivna energija in dobra volja sta nalezljivi, to pravijo vsi, ki so kdaj z vami sodelovali … Od kod vsa ta energija?

Res? Take misli mi polepšajo dan. Rada sem z ljudmi, ustvarjam v skupini, sem del zanimive zgodbe. Lepo je tudi, če se ljudje počutijo dobro v moji družbi. Saj pridejo tudi slabi dnevi in skrbi, a lažje je, če jih rešuješ skupaj z nekom.

Kaj od kozmetičnih izdelkov se vedno najde v vaši torbici za vsak dan? Kako pa spakirate kozmetiko za na potovanja?

Za potovanja gre zdaj že v snu in zadnjo minuto. Bistvene stvari so pri meni vedno pri roki in v žepnem formatu. Ne maram potovati s preveč prtljage, tudi zato, ker jo moram večinoma tudi sama tovoriti. Pri kozmetiki je vedno vmes vlažilna maska za obraz in kolonjska vodica ali vsaj osvežilni robčki.

Kateri je vaš najljubši parfum?

Chanel Mademoiselle. Ravno prav nežen, a vseeno opazen.

Tudi sami prisegate na manj je več, ali se kdaj radi močno naličite - na primer za večerni izhod?

Rdeča šminka v različnih odtenkih. Te ni nikoli preveč.

Koliko časa na dan porabite za svež in popoln videz?

Dvajset minut, to je minimum za nekaj reda in lepih razvad v življenju.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Nina Žnideršič

Nova Story že v prodaji

Story