Cvetlični horoskop: Katero cvetje in šopek se ujemata z vašim  nebesnim znamenjem?

Cvetlični horoskop: Katero cvetje in šopek se ujemata z vašim  nebesnim znamenjem? (foto: Sanjski šopek) Sanjski šopek
21. 1. 2021

Horoskop predstavlja dvanajst nebesnih znamenj, v katerih smo rojeni in prav vsako  znamenje predstavlja različne in zanimive lastnosti, ki jih najdemo pri ljudeh. Ste  trmasti kot bik, nežni kot riba ali neodločni kot tehtnica? Horoskop je lahko tudi  izredno zabaven, saj vanj nekateri slepo verjamejo, spet drugi pa so prepričani, da  gre za kup izmišljotin. V katero skupino spadate? 

Vsekakor je vsake toliko časa zanimivo prebrati lasten horoskop, saj se skoraj vsak  med vami zagotovo najde vsaj v eni izmed lastnosti svojega nebesnega znamenja.  

Metka iz Sanjskega šopka se je tokrat malenkost poigrala in poiskala cvetje in  šopke, ki so primerni za določen astrološki znak. Ne veste, kaj bi svoji prijateljici  kupili za darilo? Poiščite njeno nebesno znamenje in izberite cvetje ali šopek, ki ji  bo pisan na kožo. Šopek rož iz Sanjskega šopka je namreč idealno darilo za vse  priložnosti, zato naj vam horoskop pomaga pri izražanju ljubezni in naklonjenosti. 

Oven → 21.3. – 20.4. 

Šeboj (ki ga največkrat vidimo v zlati barvi) je simbolična rastlina za voditelja  nebesnih znamenj. Te rože predstavljajo čutno strast ovnov. Primerno cvetje je  tudi kostanjevičevje, ki predstavlja prijazno naravo, obenem pa je povezano tudi z  globoko naklonjenostjo in skrbjo. 

Šopek za ovna: Ovni so znani po skrbnosti do bližnjih in odnosu do narave. Idealen  šopek za ovna ali ovnico je sestavljen iz poznanih cvetlic (nič eksotike). Lahko je  okrašen z nekaj vejicami ali travami, ki jih najdemo v naravi. 

Bik → 21.4. – 20.5. 

Bik so znani po svoji senzualni in ljubeči naravi, obenem pa so tudi oni radi ljubljeni.  Najbolj primerna roža za njih je lilija, ki predstavlja plodnost in čistost. Lilija ima  tudi zapeljiv in dišeč faktor, ki bo biku zagotovo všeč. 

Šopek za bika: Astrološki znak bika je znan po čutnosti. Takšen naj bo tudi šopek  zanj. Čuten, nekoliko drzen (a ne preveč) in zapeljiv. Vsebuje naj cvet lilije, ki ga  lahko dopolnimo še s kakšnimi drugimi cvetovi po izbiri. 

Dvojčka → 21.5. – 20.6.  

Dvojčki so izredno družabni, samozavestni in radodarni. Vodi jih kreativnost in  nikoli jih ni strah predstaviti lastnih idej. Obenem imajo tudi naravno karizmo in  šarm, kar velja tudi za sivko. Ta s svojo barvo in vonjem izstopa prav tako kot  dvojčki.

 Šopek za dvojčka: Cvetlični horoskop dvojčkom pripisuje sivko. Šopek naj vsebuje vejico ali dve sivke, ki bo pritegnila pozornost s svojo barvo in vonjem. 

Rak → 21.6. – 22.7. 

Vrtnice vseh barv so povezane z znamenjem raka. Bela vrtnica pa je rojstna roža  vseh, ki so rojeni v raku. Barva predstavlja nedolžnost, čistost in mladost, kar  izredno dobro sovpada z znamenjem raka. 

Šopek za raka: Raki so znani po svoji nežnosti, zato naj izbira barve vrtnic to  upošteva. Primerne bodo vrtnice v svetlih odtenkih, ki so lahko samostojne, ali pa  skombinirane v mešanem cvetličnem aranžmaju.  

Lev → 23.7. – 22.8. 

Sončnice prinesejo takojšnje veselje, še posebej divjim levom. Prav tako kot te  rumene in sijoče rože, so tudi levi izredno topli, strastni in dinamični. Sončnice  predstavljajo tudi zvestobo in srečo, kar sta dve dodatni lastnosti levov.  

Šopek za leva: Avgusta, ko praznujejo levi, začnejo cveteti tudi prostrana polja  sončnic, ki lepšajo pokrajino. Sončnica je rastlina pozitive in moči, je velika,  mogočna in dobrohotna – šopek sončnic nabranih na polju bo kot nalašč za leva. 

Devica → 23.8. – 22.9. 

Krizanteme so prefinjene rože, ki so polne barv in osebnosti. Prav tako kot ljudje,  rojeni v znamenju device, so drzne, a obenem skromne. So odporne in  predstavljajo srečo. Tudi device so odporne in perfekcionistične, zato so krizanteme  kot nalašč rože za njih. 

Šopek za devico: Popoln šopek za devico ni velikosti XXL. Popoln šopek za devico je šopek normalne velikosti, ki bolj kot po velikosti izstopa po izboru rož. Poleg  krizantem bi šopek za devico vseboval še drugo cvetje, ki bi skupaj tvorilo lep,  nežen in ravno prav nenavaden šopek. 

Tehtnica → 23.9. – 22.10. 

Tehtnice so zbrane in uravnotežene, zato so zanje najbolj primerne klasične  vrtnice. Obenem so strastne tudi glede pravice in imajo izredno močne mnenje o  tem, kaj je prav in kaj narobe. In prav tako kot vrtnice, jih imajo prav vsi radi. 

Šopek za tehtnico: Tehtnice zaradi svoje nedoločnosti najraje posežejo po klasiki. Enako velja pri cvetju. Znamenje tehtnice najbolje odraža vrtnica, ki jo lahko  podarimo v šopku ali pa kot en sam cvet – cvet ljubezni.

Škorpijon → 23.10. – 21.11. 

Škorpijoni so izredno strastna znamenja in kaj je bolj strastnega od šopka vrtnic? Te  krasne rože predstavljajo ljubezen, čustva in strast. Marsikdo te rože podarja čisto  brez pomena, prav tako kot škorpijon raztresno kaže intenzivnost in ljubezen. Za to  nebesno znamenje so primerne tudi druge temno rdeče rože, saj vse prikazujejo  enake lastnosti, obenem pa so tudi misteriozne. 

Šopek za škorpijona: Za čustvenega in strastnega škorpijona je najboljša izbira  šopek, ki je “močan” in dinamičen. Vsekakor naj vsebuje vrtnice. Njihova barva  določa različne pomene, zato so vrtnice primerne tudi za podarjanje med prijatelji.  Rdeče so seveda rezervirane za ljubezenska sporočila.

Strelec → 22.11. – 21.12.

Strelci so polni močne energije, ambicij in odprtega uma, so navdušeni nad potovanji  in novimi izkušnjami. Njihovo raznoliko osebnost najbolje predstavljajo nageljni, ki  imajo več različnih pomenov. Te rože predstavljajo ljubezen, navdušenje, srečo in  fantazijo – odvisno od njihove barve. Dolgo obstojni nageljni pa predstavljajo moč  in vztrajnost, oboje lahko povežemo s strelcem. 

Šopek za strelca: Cvetlični horoskop pravi, da gredo strelci odlično skupaj z  nageljni. Strelcu lahko podarite šopek, ki je v celoti sestavljen le iz nageljnov, ali  pa mešan šopek. 

Kozorog → 21.12. – 19.1. 

Kozorog je predstavljen kot odgovoren in zanesljiv. Kozorogi uživajo v varnosti, konsistentnosti in disciplini. Za to so za njih primerne mačehe, ki predstavljajo ljubezen, oboževanje druge osebe in resnično prijateljstvo. 

Šopek za kozoroga: Za kozoroge so primerni različni šopki, a naj ne kršijo preveč pravil. Strelci so namreč znani po nagnjenosti k tradiciji in sigurnosti. Mačehe, ki  najbolje odražajo njihov karatker, so super popestritev najrazličnejših cvetličnih  aranžmajev. 

Vodnar → 20.1. – 18.2.  

Za vodnarja so najbolj primerne orhideje, ki so elegantne, delikatne, eksotične in močne. Nanje močno vpliva okolje, kar je zelo podobno vodnarju, saj se radi  »hranijo« z energijami drugih ljudi. Obenem so tudi progresivni, neodvisni in  zanimivi, prav tako kot orhideje. 

Šopek za vodnarja: Popoln šopek za vodnarja z eno besedo: progresiven. Naj bo napreden, nekoliko drznih oblik in nenavadne kombinacije cvetov. Cvetje in  horoskop v primeru vodnarja dovoljujeta veliko svobode – kar tudi odlično odraža  karakter vodnarjev.  

Ribi → 19.2. – 20.3.  

Najbolj primerne rože za ribi so vodne lilije, ki so tako kot ribi artistične in  malenkost čudaške v njihovem bivanju. Večkrat same sebe zalotijo pri lebdenju,  uživajo v življenju in so izredno zabavna družba. 

Šopek za ribi: Za ribe je značilna njihova dvojnost. Lahko so zelo vesele in  družabne, po drugi strani pa potrebujejo tudi trenutke zase. Njihov idealen cvet so  lilije: prijetne, obrnjene navzven in hkrati nekoliko nenavadne.

Značke: sanjski šopek