D BASE prva pop in hiphop skupina na EMI!

9. 1. 2016
Deli
D BASE prva pop in hiphop skupina na EMI!

Na slovenskem izboru pesmi za Evrovizijo, ki poteka že od leta 1993, je nastopil že marsikateri slovenski glasbenik. Letošnja EMA pa zagotovo prinaša prav posebno novost. Prvič v zgodovini EME bo nastopila pop/hiphop skupina, ki združuje elemente pop glasbe in priljubljenih ritmov hiphipa.

D BASE je trojec, ki ga sestavljata dva raperja, David in 9ka, ter izjemen vokalist Benjamin Dolić, ki se je Sloveniji prvič predstavil kot odličen imitator Michaela Jacksona v prvi sezoni oddaje Slovenija Ima Talent.

Trojica se je poleti že predstavila s prvo avtorsko skladbo 'Tvoj dan' s katero želi poslušalce spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju in k sodelovanju pri ustvarjanju novega vsakdana . "Kljub na videz nerešljivi situaciji moramo vztrajati pri svojemu cilju.", so povedali Benjamin, David in9ka od izidu pesmi.

Skupine treh ali več moških izvajalcev na EMI sicer niso novost, v letošnjem primeru pa gre za noviteto, saj zvrst hiphopa na odru EME še nikoli ni bila reprezentirana v takšni obširnosti. Predvsem zato, ker gre za združenje kar dveh raperjev, Davida in 9ke.

V zgodovini Evrovizije so nastopili že mnogi rap in hip hop izvajalci, vendar ne prav uspešno. A trendi se spreminjajo in morda je sedaj čas za glasbeno zvrst, ki je bila nekoliko odrinjena v ozadje. Navsezadnje je hiphop priljubljena glasbena zvrst mlajših generacij in zagotovo nas prav vse zanima, kaj nam imajo mladi ustvarjalci za povedati.

Če bo glasba oblečena v moderno produkcijo, nastop pa vokalno in scensko dobro izveden, – kdo ve – morda lahko pošljemo tudi prvo slovensko pop/hiphop skupino na Evrovizijo 2016.

D BASE lahko spremljajte na njihovi uradni Facebook strani!

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan