Dadi Daz: Odvzem vozniškega izpita je bil dobra šola!

Dadi Daz: Odvzem vozniškega izpita je bil dobra šola! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
8. 11. 2017

Dadi Daz je ves čas v pogonu – tako v studiu kot na koncertih. Zadnje čase ga lahko končno spremljamo tudi na družbenih omrežjih. Glasbenik se je namreč tega dolgo otepal, zdaj pa dobesedno uživa v tem. Kot sam pravi, se trudi odgovarjati prav vsem sledilcem.

Pevec sicer še sam ne ve, zakaj je bil do danes tako starokopiten. "Končno sem popustil in si odprl osebni profil. No, da ne bo pomote, glasbeni oziroma javni profil imam že nekaj časa. Zdaj sem čisto pomirjen, ko imam še osebnega, in res se trudim odgovoriti vsem sledilcem. Nekaj sem jih na žalost moral blokirati.

Vsem pa sporočam, da imam samo en osebni in en glasbeni profil, ker sem opazil nekaj čudnih profilov s svojim imenom," nam je zaupal Dadi Daz, ki je še dodal, da poskuša v komunikaciji uporabljati knjižno slovenščino, sicer jih kaj hitro sliši od sestre. "Sploh pri vejicah je zelo stroga. Ona mi namreč ureja glasbenega, če je pa kdaj treba kaj popraviti, mi pa tudi 'udre' na osebnega. Sva tako dogovorjena," doda v smehu. A nekoliko manj smešna prigoda je bila med tem zadnjega videspota, saj je dan pred snemanje skoraj povozil neko dekle. "Joj, ko se spomnim na snemanje, mi postane res vroče. V največji vročini smo snemali video za pesem Objemi me oziroma v angleščini Hug me. Torej kar dve verziji. Res čudovita ekipa produkcije Probakster z Alešem Petričem na čelu. Pesem mi je napisal moj glasbeni kolega Roman Vukina. No, če ne bi imel Facebooka, mi morda niti ne bi uspelo posneti videa, saj sem dan pred snemanjem ostal brez glavne igralke. Čisto slučajno sem v Celju med vožnjo s kolesom skoraj povozil neko dekle. Resno. Zvečer pa mi je to napisala na Facebook ena od mojih sledilk. Beseda je dala besedo in tako je Nika pristala v mojem videospotu Objemi me/Hug me."

Dadi Daz: Ostal brez vozniškega izpita

Ob tem ni odveč, če povemo, da glasbenih v svoje video zgodbe velikokrat vključuje prijatelje, lepotičk pa malo. "Seveda. Nika je dokaz. Rad povabim svoje prijatelje oziroma ljudi, ki mi stojijo ob strani, da se mi pridružijo tudi pri takih projektih. Zdi se mi, da se vseeno tako lažje približam gledalcem. Manekenk in drugih lepotičk pa res nimam v spotih. Se pa z njimi rad družim.

Tako je v mojem spotu že nastopala moja žena Barbara in moj oče, sokrajani Medvoščani, prijatelji, glasbeni kolegi in še koga bi našel. Zakaj pa ne!? Mene to celo osrečuje." Ga pa zato zadnje čase precej manj osrečuje ponovno opravljanje vozniškega izpita. Čeprav številni tem govoricam preprosto niso verjeli, Dadi Daz pritrjuje, da je to zelo vzgojna šola. "Res je težko za povratnike. Torej učim se cestnoprometnih predpisov in komaj čakam izpit," je zaključil glasbenik.

Hitro prehitro

Na cesti je največja sovražnica Dadija Daza vsekakor hitrost. Tako si je pred približno štirimi leti zaradi 'pretežke noge' pridelal 18 kazenskih točk ter tako posledično izgubil vozniški izpit. Če je bilo še kaj drugega vmes, glasbenik modro molči in o tem ne govori. Pravi le, da je bila izguba izpita zelo velika vzgojna šola, za katero upa, da se nikoli več ne ponovi.

Besedilo:  Alesh Maatko // Foto: osebni arhiv

Priporočamo