Damir Kovačić: Ples ob drogu je umetnost

Damir Kovačić: Ples ob drogu je umetnost (foto: Aleksander Kovačič, osebni arhiv) Aleksander Kovačič, osebni arhiv
Vir: Lady
1. 6. 2018

Damir Kovačić na svojih koncertih navdušuje staro in mlado občinstvo. Nekateri se ga zagotovo spomnite še iz časov fantovskih skupin, ko je razveseljeval najstnice v skupinah V.I.P. in GROM, kjer je svoje plesne vragolije uprizarjal tudi Lado Bizovičar.

Pevec je za valentinovo svojim sledilcem obljubil nekaj staro-novega, za kar sta kriva skupaj s producentom Aleksom Volaskom. Na novo sta aranžirala slovensko zimzeleno pesem Ljubil bi se skupine Gu-Gu, za katero je ob dnevu žena ugledal luč sveta tudi prav poseben videospot. V sodelovanju s plesnim studiem Mademoiselle iz Ljubljane je glavno vlogo v spotu odplesala Lucija, atraktivna plesalka ob drogu. "Niti pod razno si nisem mislil, da je ples ob drogu tako sofisticiran, čuten, eleganten in ne nazadnje umetniški. Za naše oči je vse skupaj videti tako preprosto. Verjemite, sploh ni tako. Za ples ob drogu je v Sloveniji ogromno zanimanja, saj ga plešejo tako dekleta kot fantje, v svetu pa se trudijo, da bi kaj kmalu postal tudi olimpijska disciplina," pove Damir, ki je snemanje prepustil Marcelu Kovačiču, kar ne bi bilo nič posebnega, če bi bil Marcel vsaj polnoleten.

Ples ob drogu je umetnost

Damir je snemanje in montažo spota namreč tokrat zaupal mlademu perspektivnemu najstniku, ki se je že kot osnovnošolec dokazal na natečaju za mlade talente. Že nekaj časa pa sodeluje s Trkajem, Artifex, Nipketom ... in kot kaže, je pred njim še blesteča kariera. Pevec je zelo ponosen na svojega nečaka Marcela.

Besedilo: Rajka Meše // Foto: Aleksander Kovačič, osebni arhiv