Damir Kovačić: Slovenec, ki osvaja balkanske festivale

Damir Kovačić: Slovenec, ki osvaja balkanske festivale (foto: Mirodrag Grujičić) Mirodrag Grujičić
Vir: Story
7. 7. 2017

Priljubljeni pevec Damir Kovačić je pred kratkim gostoval na velikem srbskem festivalu Summer fest 2017, in sicer v prekrasnem ambientu parka v šumadijskem Aranđelovcu. Tokrat je svojo zbirko balkanskih nagrad povečal za še eno, in sicer tretjo nagrado žirije.

Zgodba s festivali se je pravzaprav začela leta 2012, ko so organizatorji Damirja prvič povabili na hrvaški Darfest, kjer se je kot debitant pojavil s skladbo dobitnika nagrade porin Tomislava Radiča, Cvijeće pokraj puta. Mladi slovenski pevec se je odlično izkazal in dosegel presenetljivo drugo mesto. Damirja je festival popolnoma očaral, leta 2015 pa se mu je izpolnila tudi dolgoletna želja sodelovati na legendarnih Sunčanih skalah.

Malo poguma in norosti je bilo v njem, ravno prav, da te priložnosti nikakor ni mogel izpustiti. Iz Črne gore je prišel zadovoljen, z najboljšo slovensko uvrstitvijo do takrat, šestim mestom za pesem Druže moj, katere avtor je črnogorski zvezdnik Sergej Ćetković. Do letos pa je za svoje delo na balkanskem področju osvojil Balkan music awards 2015 ter nagrado beogradski pobednik 2015 in 2016. Damir bi rad sodeloval na slovenskem pop rock festivalu, kar mu je nov izziv.

Pevec nam je zaupal, da ga vsako leto osrečuje prav to, da spoznava nove glasbene kolege iz nekdanjih republik Jugoslavije in tako stke nova prijateljstva. Prav zato se je tokrat veselil srečanja s člani žirije, legendarno pevko Majo Ođaklijevsko, Aleksandrom Čovićem iz skupine Regina, ki je leta 2009 zastopala Bosno in Hercegovino na Evroviziji, in priljubljenim črnogorskim zvezdnikom Bojanom Marovićem, ki mu je nagrado izročil.

Še posebej se veseli povabila na gostovanje v Beograd v Sava center, kjer bo na svoji koncertni turneji Bojan Marović. To, da je lahko njegov gost, si šteje v čast. V takem glasbenem izletu na velikih odrih kot gost je že užival v Novem Sadu s kolegom Sergejem in v Celju s Sašem Kovačevićem. Ima pa še eno skrito željo, in sicer da se prihodnje leto uvrsti na festival CMC v Vodicah.

Rajka Meše

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2017

Story 27/2017, od 29. 06. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri