Damir Skomina na nogometnih pripravah

Športno izklesan slovenski sodnik 
Damir se med treningom v Kopru 
ni pustil motiti in je imel misli na 
polno usmerjene v trening. (foto: Ndivja) Ndivja
Vir: Nova
28. 5. 2019

Damir Skomina iz Kopra je ugleden nogometni sodnik, poznan v svetovnem merilu, ki že leta deli pravico na nogometnih igriščih pri nas in širom Evrope. 

Končno je dočakal sanjski klic Evropske nogometne zveze Uefa. Kot strela z jasnega je prišla novica, da je bil Koprčan izbran za glavnega sodnika, ki bo sodil letošnji veličastni finale Lige prvakov v Madridu, in sicer 1. junija na stadionu Wanda Metropolitano med finalistoma, angleškima kluboma Liverpool in Tottenham. Nogometni spektakel, ki enkrat na leto v finalu pred malimi zasloni združi na milijone gledalcev in je na letni ravni eden od najbolj gledanih športnih dogodkov na svetu, je 42-letnega Slovenca za vedno zapisal med nogometno elito.

Soditi namreč to tekmo pomeni dobiti eno od najprestižnejših športnih kron in priznanj za vsakega vplivnega sodnika v nogometu. Sojenje v finalu v Madridu pa za naše razmere predstavlja tudi enega večjih dosežkov slovenskega nogometa nasploh. Primorec ima pred odhodom v Madrid ogromno obveznosti, a nam je Koprčana uspelo pred dnevi ujeti v objektiv na atletsko-nogometnem stadionu v sklopu športnega centra Bonifika. Nogometni sodnik je v popoldanskih urah sam, zelo skoncentrirano in profesionalno treniral na travnati površini stadiona. 

Oblečen v športno opremo znamke adidas je Skomina po videnem dobro pripravljen za veliki nogometni finale, saj je večino časa namenil telesni kondiciji in popolnemu treningu teka. Koprčan je s tem postal tudi prvi Slovenec, ki bo sodil finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, na kar se je v kratki izjavi za medije odzval tudi sam, s katero nakazuje, da ima vodenje te tekme res znak unikatnega prestiža. “Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast,” je bil kristalno jasen Koprčan. 

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: N. Divja

Priporočamo