Damjan Brajko (Bar) je najbolj podjeten Barman

18. 5. 2015

Čeprav se je resničnostnemu šovu Bar svetlolasi Primorec Damjan pridružil pozneje, je tako v srcih sotekmovalcev kot tudi gledalcev hitro zaživel v luči profesionalnega barmana. In ravno zato je bila odločitev, da pretekli teden zapusti omenjeno oddajo, popolno presenečenje. Poleg tega, da so Barovci zdaj ostali brez edinega pravega poklicnega gostinca, so ostali tudi brez odkritega šarmerja, ki je tudi v oddaji osvojil kar nekaj deklet.

Le spomnimo se vročih poljubov s strankami in poželjivih pogledov, ki jih je Damjan najprej namenjal Viti, nato pa še misici Suzani. A kot pravi Damjan, je to v njegovem poslu nekaj popolnoma običajnega. Čeprav želi številke deklet, ki jih je v preteklosti že osvojil, obdržati zase, nam je namignil, da je na račun svojega poklica osvojil kar veliko.

"Mit iz filmov, da imajo barman veliko deklet, drži," v smehu pove Damjan in dodaja, da se je po odhodu domov vseeno najprej odpravil k prav posebnemu dekletu. "Pred odhodom v Bar sva s simpatijo, ki jo imam doma, stvari pustila nedorečene. V teh dneh bova definirala, kaj in kako," pove Damjan, ki se že aktivno pripravlja na nove poslovne priložnosti.

Šestindvajsetletnega Damjana je doma namreč čakalo podjetje, v resnici prva primorska barmanska šola, ki jo je Damjan s skupinico drugih obalnih barmanov ustanovil lani. "Podjetje je poleg izobraževanju namenjeno tudi storitvam, kot je najem barmanov, hostes, organiziramo dogodke, kot so poroke in fantovščine, ali zgolj catering," opisuje Damjan in dodaja, da so ga v dveh mesecih njegove odsotnosti zaradi snemanja oddaje v vlogi vodje nadomestila njegova starša in zaposleni. Kljub vsemu pa podjetje ni edina stvar, s katero se Damjan v svetu gostinstva lahko ponaša. Kot nam je povedal, je v preteklosti dokončal ekonomsko gimnazijo, ki mu je za omenjeni posel postavila dobre osnove, profesionalno pa se je usmeril v izobraževanja in tečaje, ki jih je opravil v tujini. "Vzporedno s šolanjem sem delal še svetovno akademijo za barmanstvo v Benetkah, to pa sem dopolnil še na posebnih tečajih in izobraževanjih v Londonu," opisuje Damjan in dodaja, da sama izkušnja v Baru ni bila slaba, da pa se podobnega šova kot tekmovalec ne bi več udeležil.

Prav v teh dneh pa ima Damjan dela čez glavo. Kot nam je povedal, dela od jutra do večera. "Pokrivam delo za nazaj, delam tekoče delo, poleg tega pa snujemo še veliko novih idej," je povedal Damjan, ki je glavo sklonil tudi z nekdanjo barovko Vito, saj sta skupaj že pripravila skupni projekt.

Vita

"Z Vito sva se dogovorila za sodelovanje v okviru mojega podjetja," je povedal, saj sta pretekli teden z združenimi močni namreč nastopila na dogodku Internautika, kjer sta stregla posebne koktajle, v tem mesecu pa bosta skupaj organizirala tudi barmanske tečaje na Bledu, skupaj se udeležujeta tudi raznih zabav po Sloveniji. Kot je povedal, je cilj njegovega udejanjenja širjenje nove kulture pitja koktajlov, poleg tega pa se je minuli konec tedna udeležil tudi sejma za zdrav način življenja, kjer je delil nasvete glede zdravih smutijev. Obljuba, ki sta si jo dala, ko je Vita pretekli mesec zapustila šov Bar, je, kot kaže, že pokazala svoje prve rezultate, mi pa bomo njuno skupno pot spremljali tudi v prihodnosti.

KAJA MILANIČ, foto: Ana Kovač in Klemen Korenjak

Priporočamo