Damjan in Maja Murko: Pokazala dojenčka

Vir: Lea
11. 5. 2012

Eden in edini slovenski slavček Damjan Murko je že nekaj let v javnosti priznan kot kralj samopromocije. Pred dnevi pa si je prislužil še naslov kralja organiziranjaganljivih in luksuznih družinskih zabav.

Damjan in njegova soproga Maja sta v krogu družine, znancev in prijateljev, na veliki nogi, kot se to spodobi za zvezdnika, praznovala četrto obletnico sanjske poroke, ki se je zgodila 3. maja 2008. A tokrat je bilo praznovanje nekaj povsem posebnega, ne samo zaradi izbrane kulinarike izpod umetniških rok zaposlenih v Penzionu Kračun v Ločah, ampak tudi zato, ker sta zakonca Murko svojim gostom, ljubim sorodnikom in najboljšim prijateljem pripravila neverjetno presenečenje: ganjeno sta predstavila svojega prvorojenca oziroma prvorojenko.

Vabil solze v oči

Kot je znano, Damjan ne želi prav veliko javno govoriti o svojem sinku ali hčeri, tokrat pa se je odločil, da za svojo obletnico poroke, ob pojedini na najvišji ravni ter izbrani kapljici, kot se spodobi, zalijejo njegovega otročka. Z iskro v očeh in celo majhnim cmočkom v grlu je Damjan imel govor, ki je slehernemu privabil solze v oči.

Povedal je, da je vesel in neskončno radosten, da jima je končno uspelo, da Maja pod srcem nosi novo bitjece: "Veselim se ga bolj kot svojega življenja, to je otrok moje krvi, za katerega bi dal življenje, je največ, kar se lahko v življenju zgodi in zdaj še bolj verjamem v Boga, še bolj verjamem v srečo v življenju in zdaj vem, kako te lahko neka stvar v življenju spremeni. Postal bom oče, kot že toliko moških pred mano, a tokrat je drugače, ta človeček je najin in samo najin, želiva, da tako tudi ostane, da mu nič ne manjka in da ga bova vzgojila v poštenega, delovnega človeka. Žal spola še ne veva, sicer bi vam ga z veseljem razkrila, da bi imeli še razlog več za veselje. Zato želim, da spoznate najinega otročička," je pripovedoval Damjan.

Razdelil fotografije

Že z ganljivimi besedami je Slavček goste presunil, po govoru pa jih je dobesedno šokiral. Iz hlačnega žepa je potegnil fotografije ultrazvoka dojenčka ter jih dal vsem gostom v spomin na obletnico poroke, da si jo bodo vsi zapomnili, saj je letošnja res nekaj posebnega.

Otroka srečna zakonca pričakujeta konec septembra, seveda se dogodka noro veselita, prav nič manj pa njuni sorodniki, vsa njena družina, njegova pa morda še malo bolj. Sorodniki po Damjanovi strani bodo namreč prvič postali babice, dedki, pradedek in prababica, tako da res ni prav nič čudno, da so vsi popolnoma vzhičeni in z vsem srcem pričakujejo prvega vnuka oziroma pravnuka.

Ob tej priložnosti tudi mi Damjanu in Maji čestitamo za četrto obletnico poroke in seveda za naraščaj.