Damjan Murko: "Božični čas je v mojem srcu in v spominu kot odstiranje tančice časa na moje otroštvo!"

Damjan Murko: "Božični čas je v mojem srcu in v spominu kot odstiranje tančice časa na moje otroštvo!" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
21. 12. 2016

Prihaja najlepši čas v letu, ko s svojo družino preživimo čas drug ob drugem v pravem pomenu besede, začne naš pogovor Damjan Murko.

Čeprav se v tem času o njem govori samo v povezavi z vročimi koledarji, poudarja, da je doma, za štirimi stenami, popolnoma drugačen in v prvi vrsti oče in mož, šele nato pevec. "Božični čas je v mojem srcu in v spominu kot odstiranje tančice časa na moje otroštvo. Velika smrečica, pod njo jaslice in darila s skromno vsebino. Tokrat so se darila malce povečala, a z ženo skrbiva, da najin štiriletni sin Tiar in ženin sin, ki bo točno za božič praznoval svojo polnoletnost, ne pozabita na skrivnost božiča, zakaj ga pravzaprav praznujemo, da gre za upanje, ljubezen, mir in blagoslov. Pri nas je vse praznično okrašeno, diši po cimetu in smo veliko skupaj. Po božični večerji, na katero povabimo družino in prijatelje, se odpravimo k polnočnici, kar je zame poseben ritual in ga že leta prenašam tudi na sina. Se mi zdi, da si šteje to v čast in zadovoljstvo, da je ta naloga doletela prav njega. Te dni se zavedamo in razmišljamo tudi o družini, ki je zame osnovna celica moje sreče in notranjega miru, srečni in pomirjeni, da imamo eden drugega," je za konec povedal razneženi slavček.

A. K.

Priporočamo