Damjan Murko: Če ne v morju, se ohladimo kar v banji

Damjan Murko: Če ne v morju, se ohladimo kar v banji (foto: Osebni album) Osebni album
11. 7. 2019

Štajerski slavček Damjan Murko, ki je zadnje čase poleg nastopov oblegan še z organizacijo porok, si je z ženo Majo in sinčkom Tiarjem vzel čas za zaslužen letni dopust. A tokrat ga ni preživel na naši obali, ampak je skočil k južnim sosedom.

"Za zdaj smo se z družino zmeraj odpravili na lokacije, ki so bližje Sloveniji ali celo kar v Slovenijo, saj morate vedeti, da naša lepa deželica ponuja veliko lepega. To je res neverjetno in dih jemajoče, ko enkrat začneš odkrivati vse skrite kotičke ... Teden dni smo res preživeli v Poreču, zdaj se pa kot rečeno odpravljamo na potep po naši deželici," pripoveduje Murko, ki pravi, da sam izjemno pazi na to, da se preveč ne izpostavlja sončnim žarkom, če pa že, pa za to, da ne pride do nevšečnosti, poskrbi s zaščitno kremo. "Ob res hudi vročini pa ne moremo mimo sladoleda ob tem, ko noge namakamo v morje, bazen ali banjo," je še pripomnil v smehu.

In kaj poleg odklopa še najraje počne na oddihu? "Hm, ne boste verjeli, v senci zelo rad preberem kakšno dobro knjigo. Kmalu bom prebiral eno, ki kar ne more odvrniti moje pozornosti, knjigo avtorice Karoline Vrtačnik, ki sem jo zasledil v njenih kolumnah, Diagnoza Blondinka. Priporočam," je zaključil Damjan Murko.