Damjan Murko: Do vratu v dolgovih!

Vir: Lea
13. 5. 2010

Čeprav je slovenski slavček vedno zatrjeval, da mu gre vse kot po maslu, očitno ni tako. Izvedeli smo, da ima še vsaj za pet let posojila, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ga od banke ne bi dobil, čeprav ni nikjer zaposlen. No, kot je v njegovi navadi, si je vseeno privoščil drugo obletnico poroke v stilu, ki si ga lahko zamislijo le največje zvezde. In to seveda ni poceni ...

Tretjega maja sta minili že dve leti, odkar je Damjan poročen z Majo. Čeprav nekateri pari ne dajo veliko na takšno obletnico, ampak prideta v poštev kvečjemu prva in peta, si je Damjan privoščil razvajanje v stilu grofov in grofic. Najprej si je zamislil, da ga naokoli vozi kočijaž, vlečeta pa ga dva čistokrvna lipicanca. In željo mu je pomagala uresničiti kar kobilarna Barbana iz okolice Radovljice, za katero ni skrivnost, da za eno `furo` računa od 1000 evrov navzgor.

Mimogrede, pri njih sta kočijo za poročni dan rezervirala La Toya in Artur, tam je bila tudi lepotna kraljica Zdenka Kahne, pa Jani Klemenčič in številni drugi znani (ter predvsem bogati) Slovenci. In med to smetano ni smel manjkati niti Damjan Murko s svojo ženo.

Scenarij ima že za peto obletnico

Da bi bila druga obletnica njune poroke popolna, si je ves scenarij zamislil Damjan sam, o tem pa menda ni obveščal svoje žene. ‘’S salonom Grazia, kobilarno Barbana in gostilno Lectar smo se kar pol leta dogovarjali za vse podrobnosti. Tretjega maja je moralo biti vse na svojem mestu. Nisem polovičar in napak pri organizaciji dogodkov ne dovolim,’’ je dejal samovšečno, medtem ko je iz kočije stopal proti omenjeni gostilni po rdeči preprogi.

A Murko pravi, da to ni še nič! V mislih ima že scenarij, ki ga namerava izvesti za peto obletnico njune poroke. ‘’Takrat bi se rad še enkrat poročil v cerkvi – s prstani, glasbo, torej vsem, kar sodi zraven,’’ je še razkril.

Priporočamo